- Et par centimeter fra himmelen

Brann lyktes fullt ut med sin nye defensive stil mot det bulgarske topplaget - og var attpåtil nærmest seieren på overtid.

I det 93. minutt var innbytterne Tommy Knarvik og Azar Karadas bare centimetre fra å gi Brann et perfekt resultat foran hjemmekampen på Brann stadion neste onsdag:

Karadas stusser et oppspill videre til Knarvik som brått er alene med keeper. Dessverre treffer ikke den omskolerte spissen helt reint da han forsøker å lure ballen under keeper.

- Det var uhyre nært, og slike sjanser scorer jeg vanligvis på. Jeg holdt hodet kaldt og vet ikke helt hvorfor jeg ikke traff reint. Jeg kommer til å tenke på det noen dager nå, sier Tommy Knarvik (21) til Dagbladet.

- Halv seier

Brann-trener Teitur Thordarson var strålende fornøyd med gjennomføringen - og spesielt med at de holdt nullen mot et lag som dominerte det meste av kampen og skapte hele ni sjanser mot Branns tre.

- Dette er en halv seier for oss. Men det kunne også vært enda bedre; vi var bare et par centimetre fra himmelen med Tommy Knarviks store sjanse på overtid, sier Teitur Thordarson til Dagbladet.

En Brann-seier ville vært smått sensasjonelt:

Det bulgarske topplaget har ikke tapt hjemme i serien siden 1997, og siden 1999 i europacup.

For hjemmelaget kom midtbanegeneral Ilian Stoyanov nærmest scoring med sitt kanonskudd i stolpen fra 25 meter.

Fortsetter lavt

Teitur vurderer å bare ligge lavt og spille kynisk fotball også i returkampen på Brann stadion. I går fikk han se hvor farlig det bulgarske laget er når de får en liten åpning. Han kan takke keeper Ivar Rønningen som holdt nullen med et par fantastiske prestasjoner.

- Vi er nødt til å gjennomføre returkampen med kløkt og fornuft. Vi vil bli hardt straffet om vi tror at vi kan marsjere over dette laget hjemme selv om vi reiser herfra med uavgjort.

- Hvordan vurderer du sjansen til videre avansement?

- Det er helt åpent. 50/50.

30 millioner

Med seier på hjemmebane venter eventuelt tyrkiske Galatasaray som det siste hinder før Brann har sikret seg inngangsbilletten til Champions League, verdt 30 millioner kroner.

Dermed kan det gå mot en svært spennende høst for de røde - som også skal møte LSK i kvartfinalen i NM.

- LSK virker å være i støtet for tida, men når vi først har kommet så langt, er det det samme hvem vi møter. Det er ikke sikkert det hadde vært noe bedre å møte noen andre, sier Teitur Thordarson.

Men aller først tenker han bare på Levski Sofia.

STERK FORSVARSJOBB:</B> Joachim Waltin (t.h.) og Roy Wassberg tar hånd om den bulgarske angriperen Aasen Nikolov. Brann kjempet seg til et sterkt uavgjortresultat i Sofia.