Et par helt greie nederlag

Når Petter Northug taper noen dueller i sesongstarten, øker sjansene for norsk suksess i VM.

SCENESKIFTE:  Eirik Brandsdal har overtatt mikrofonen på sprint. Det var viktig for ham å spurte ned Petter Northug. Foto Hans Arne Vedlog
SCENESKIFTE: Eirik Brandsdal har overtatt mikrofonen på sprint. Det var viktig for ham å spurte ned Petter Northug. Foto Hans Arne Vedlog Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

DET å få ut essensen av hva som egentlig får de største idrettsstjernene til å vinne, er en høyst usikker vitenskap. Triggerne som henter fram de aller råeste prestasjonene, kan være svært forskjellige fra utøver til utøver. Kanskje vet ikke vinnerne det helt selv engang.

På den bakgrunn er det bare spinkel tro å antyde at Petter Northugs to nederlag i helgen, like gjerne er positive resultater i forhold til det mesterskapet som teller mest i en VM-sesong.

Både for ham selv og resten av den norske troppen.

DET siste er lettest å forstå. I sju lange vintre har nesten all oppmerksomhet i norsk herrelangrenn dreid seg om Petter. Det er etter hvert blitt i meste laget for ham, og det har tidvis vært irriterende for de andre.

Selv ikke fjorårets tydelige skifte i toppen, var nok til å endre fokus:

•• Petters OL-fiasko overskygget både OL-gullet til Ola Vigen Hattestad samt den historiske Tour de Ski-triumfen og verdenscupseieren til Martin Johnsrud Sundby.

Dette skjedde ikke bare fordi det er vrient å se for seg at TV-serien "Sirkus Northug" får en oppfølger med "Sirkus Sundby". Petters totale underholdningspakke med barneskirenn, svenskevitser og almen spit, er såvisst ikke til å kopiere, men det har vært vanskelig å nærme seg det sportslige nivået hans også. Før nå.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer