- Et paradoks at en nasjon som stopper opp når det er vinteridrett på TV-en sier nei

Esten O. Sæther om Høyres OL-nei.

 INGEN FOLKEFEST:  De som hadde håpet på en folkefest i 2022, fikk seg en real knekk i dag etter at Høyre presenterte sitt OL-nei.
INGEN FOLKEFEST: De som hadde håpet på en folkefest i 2022, fikk seg en real knekk i dag etter at Høyre presenterte sitt OL-nei.Vis mer

(Dagbladet): Etter over tre timer i møte, var Høyres stortingsgruppet delt i synet om Oslo-OL 2022 bør avholdes eller ei. Dermed endte på et nei fra regjeringspartiet, og OL-planene skrinlegges.

- Det er overraskende. Det viser at OL-forkjemperne ikke klarte å komme bra nok frem med sine argumenter, sier Dagbladet-kommentator Esten O. Sæther.

- Det har vært en debatt preget av mye følelser og og lite kunnskap om arrangementet fra alle sider. OL har blitt en dårlig fortelling å selge. Det er mange myter og dårlige historier. Norge føyer seg inn i rekken av demokratier i vest som sier nei, fortsetter han.

Nye vendinger OL-debatten har tatt nye vendinger det siste døgnet. Først kom det fram at «billig-OL» ikke ville bli så billig likevel, og IOCs kravliste har skapt debatt.

Høyres stortingsrepresentant Trond Helleland forklarte da han møtte pressen, at han regner med heller ikke regjeringen går inn for OL etter stortinggruppas nei.

- Det er overraskende fra Høyres side. Utifra at Kulturdepartementet nådde en avtale med Oslo kommune om fordelingen av kostnadene, virket det som om regjeringen var klare for å gjennomføre dette. Det har skjedd noe stemningsmessig det siste døgnet, forteller Sæther.

- Paradoks Våre beste utøvere i våre nasjonalidretter får dermed ikke muligheten til å konkurrere på hjemmebane i 2022. Neste mulighet for et OL på norsk jord blir i 2030.

- Det er et paradoks i et land som stopper opp når det er vinteridrett på tven, ikke vil arrangere den største konkurransen.

- Det forteller om problemet den olympiske bevegelse har med sitt renommé. Det rimer ikke at Norge ikke vil arrangere et slikt mesterksap med tanke på hvor populære disse idrettene er.

 OVERRASKET:  Dagbladets kommentator Esten O. Sæther er overrasket over Høyres OL-nei.
OVERRASKET: Dagbladets kommentator Esten O. Sæther er overrasket over Høyres OL-nei. Vis mer