- Et paradoks at en nasjon som stopper opp når det er vinteridrett på TV-en sier nei

Esten O. Sæther om Høyres OL-nei.

INGEN FOLKEFEST:  De som hadde håpet på en folkefest i 2022, fikk seg en real knekk i dag etter at Høyre presenterte sitt OL-nei.
INGEN FOLKEFEST: De som hadde håpet på en folkefest i 2022, fikk seg en real knekk i dag etter at Høyre presenterte sitt OL-nei. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Etter over tre timer i møte, var Høyres stortingsgruppet delt i synet om Oslo-OL 2022 bør avholdes eller ei. Dermed endte på et nei fra regjeringspartiet, og OL-planene skrinlegges.

- Det er overraskende. Det viser at OL-forkjemperne ikke klarte å komme bra nok frem med sine argumenter, sier Dagbladet-kommentator Esten O. Sæther.

- Det har vært en debatt preget av mye følelser og og lite kunnskap om arrangementet fra alle sider. OL har blitt en dårlig fortelling å selge. Det er mange myter og dårlige historier. Norge føyer seg inn i rekken av demokratier i vest som sier nei, fortsetter han.

Nye vendinger OL-debatten har tatt nye vendinger det siste døgnet. Først kom det fram at «billig-OL» ikke ville bli så billig likevel, og IOCs kravliste har skapt debatt.

Høyres stortingsrepresentant Trond Helleland forklarte da han møtte pressen, at han regner med heller ikke regjeringen går inn for OL etter stortinggruppas nei.

- Det er overraskende fra Høyres side. Utifra at Kulturdepartementet nådde en avtale med Oslo kommune om fordelingen av kostnadene, virket det som om regjeringen var klare for å gjennomføre dette. Det har skjedd noe stemningsmessig det siste døgnet, forteller Sæther.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer