Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Et perfekt løp

Joji Kato jubler til Dagbladet.no over ny verdensrekord på 500 meter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

SALT LAKE CITY (Dagbladet.no): Det nye japanske skøytestjerneskuddet Joji Kato satt ny verdensrekord på 500 meter i Salt Lake City i kveld.

Verdens raskeste skøyteløper klokket inn tida 34.30 på kortdistansen, og slo dermed Hirojasu Shimizus gamle verdensrekord med 2 hundredeler.

Gladgutt

Den 164 centimeter høye kraftpluggen, med skostørrelse 37, var jublende glad da han møtte Dagbladet.no på isen etter rekordløpet.

- Er du glad nå?

- Hai, bekreftet Kato før han gikk leende vekk.

Før det rakk han å fortelle at formen har vært veldig god i hele høst, og at han ikke er overrasket over å ha tatt fra Shimizu verdensrekorden.

- Det var et perfekt løp. Jeg fikk god kontakt med isen hele veien, forteller Kato til Dagbladet.no.

OL-favoritt

Etter å ha ligget 11 hundredeler bak passeringstida til ledende Kang-Seok Lee ved passering 100 meter, klinte Kato til med en fantiastisk sisterunde.

Fra siste indre knuste Kato både Lee og verdensrekorden, og seiler opp som den heteste gullkandidaten på distansen i vinterens OL i Torino.

Shimizu gikk forøvrig på 35.06 i Salt Lake City, mens norske Petter Andersen kom seg i mål på labre 35.64.

Unggutten Mikael Flygind-Larsen satt ny personlig rekord med 36.08, mens Even Wetten sto over med muskulære problemer. Wetten skal kanskje gå 100-meteren senere i natt.

VERDENS RASKESTE SKØYTELØPER: I kveld satt Jijo Kato ny verdensrekord på 500 meter med 34.30.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!