Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Johannes Thingnes Bø tok gull

- Et perfekt løp

Johannes Thingnes Bø tok sitt første individuelle VM-gull i Anterselva etter suveren skyting.

SPORTSNYHETENE: Johannes Thingnes Bø feiret gullet under fellesstarten i VM på denne måten. Bilder fra NRK. Vis mer

ANTERSELVA/OSLO (Dagbladet): Johannes Thingnes Bø var suveren på skytingen i dag, og skjøt fullt hus på alle fire. Dermed ble det et etterlengtet gull på nordmannen.

- For en skiskytter han er. Det er nesten uvirkelig, sa kommentator Andreas Stabrun Smith da Thingnes Bø gikk inn mot målstreken.

Trener Siegfried Mazet slet med å finne ord da han snakket med NRK etter dagens VM-gull.

- Utrolig. Dette vil stå igjen som det beste mesterskapet noensinne i mitt hode, sa en rørt Mazet etter dagens renn.

Thingnes Bø var naturligvis svært fornøyd etter målgang.

- Det var et perfekt løp, egentlig. Endelig satt den. Jeg lar meg ikke påvirke av noe i dag, egentlig. Det var kun meg og blinken det handlet om. Jeg klarte å følge skuddene ut og ta en av gangen. Det er jeg veldig glad for, sier Johannes Thingnes Bø til Dagbladet.

SAVN: Johannes Thingnes bø ser frem til å komme hjem til kona og sønnen etter VM. Video: Kristoffer Løkås. Vis mer

Dramtikk under medaljeutdelingen

Etter at gullet var sikret, skulle Thingnes Bø motta det synlige beviset oppe på podiet. Der gikk ikke alt som det skulle. Medaljen løsnet fra «reima», og smalt i bakken. Stryningen både viser, og forsikrer Dagbladet om at medaljen ikke fikk noen varige mén.

- Medaljen er litt dårlig festet, og dette er fjerde gangen jeg ser at en gullmedalje går i bakken oppe på podiet. Montøren har gjort en dårlig jobb. De kan høre med meg neste år, så skal jeg hjelpe dem, sier Thingnes Bø.

Med dagens resultat, tok han enda flere poeng på sin argeste konkurrent, Martin Forucade, i verdenscupen. Selv om han prioriterte vekk verdenscupen i tida før og etter han ble far, ser han nå muligheten for at han likevel kan ta seieren sammenlagt.

- Verdenscupen er på ingen måte kjørt. Jeg tar noen poeng på Fourcade i dag. Han er fortsatt favoritt, men jeg er absolutt en utfordrer. I dag leverer jeg mens han har et lite feilskjær. Jeg må ha tre sånne opplevelser til om det skal kunne gå, sier Thingnes Bø om håpet om å også kapre verdenscupkula.

Under fellesstarten søndag ble Quentin Fillon Maillet nummer to, og og Emilien Jacquelin nummer tre. Tarjei Bø tok fjerdeplassen, mens Fourcade havnet på sjuendeplass.

Storebroren mener det var fullt fortjent at Thingnes Bø endelig fikk det individuelle gullet.

- Det er rått og utrolig imponerende. 20 treff har han også. Han er en bedre skiskytter enn meg, så sånn sett er det bra at han får med seg en idividuell gullmedalje, sier Tarjei Bø til Dagbladet etter løpet.

NEDTUR: Tarjei Bø var skuffet etter å ha gått i mål til fjerdeplass på fellesstarten i VM. Video: Kristoffer Løkås. Vis mer

- Tre nordmenn i tet

Thingnes sto uten individuelt gull i årets VM, og i dag var siste mulighet til å klare nettopp det.

Martin Fourcade tok tidlig føringen, og det var han som førte an i teten før første skyting.

Og tre nordmenn hadde full kontroll på første skyting. Thingnes Bø, Johannes Dale og Tarjei Bø fikk begge fullt hus. Martin Fourcade gikk på en sjelden bom.

På andre skyting hadde de samme tre nordmennene full kontroll og skjøt fullt hus igjen. Fourcade havnet etter hvert et halvt minutt bak teten.

Johannes Thingnes Bø fortsatte storformen og skjøt fullt hus på tredje skyting også. Fourcade klarte ikke å henge med på det tidspunktet og var over et halvt minutt bak før siste skyting.

Hele Norges coronakart