Et perfekt politisk svev

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

SJELDEN HAR vi sett et politisk mer korrekt svev enn det Vikersund-arrangørene har strukket fram mot Skiforbundets valg av nasjonalanlegg for skiflyvning. Forbundsstyret skal i beste fall velge mellom eksisterende Vikersund og planlagte Rødkleiva i mars, men i dag har skilederne knapt noe valg:Alt annet enn Vikersund framstår som en utopi.

Da bygdefolket fra Buskerud i går stablet argument etter argument opp mot utfordrerne fra Oslo vest, så hoppverdenen helt annerledes ut enn da Skiforbundets eget utvalg valgte Rødkleiva før jul. I hvert fall for oss på trygg avstand fra hoppkanten.

Og det er vi som kommer til å avgjøre det.

EN SKIFLYVINGSBAKKE vil per definisjon aldri bli noe annet enn et nasjonalt sportssmykke. Det er ikke masseidretten som følger tett bak rekordlengden på 231 meter. Slike bakker er bare til festbruk.

Derfor skal det mye til å rive smykket vekk fra bratthenget i ura bak Heggen kirke når Vikersunds status som nasjonalanlegg må fornyes i 2009. Tradisjonen er for sterk i bakken der Bjørn Wirkola satte verdensrekord med 146 meter i 1966 og argumentene for gode for politikerne som nå blir bedt om å betale for framtidas rekordhopp.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer