Super League

- Et PR-selvmord

Erik Thorstvedt tror det vil ta årevis før fansen glemmer Super League-flørten. Omdømmeekspert mener supporternes seier gjør at tabben raskt er glemt.

OPPRØR: Jordan Henderson var blant spillerne som fikk stoppet Super League-planene til de engelske klubbene. Video: Rødt Kort. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Søndag kveld kom nyheten som rystet hele Fotball-Europa. 12 av kontinentets beste lag kunngjorde opprettelsen av en ny liga, «Super League». Planene førte til voldsomt raseri og opptøyer blant supporterne.

Knappe to døgn seinere har alle de engelske lagene trukket seg fra turneringen. Det samme har Atlético Madrid og Inter, og Super League skal nå revurdere prosjektet.

Selv styreformann i Juventus Andrea Agnelli innrømmer at det blir vanskelig å fortsette med turneringen etter at de seks engelske lagene trakk seg.

På spørsmål om Super League kan fortsette svarte han følgende.

- For å være helt ærlig? Nei.

Det ser altså ut til at planene smuldrer opp som gjær i lunka vann.

Fotballekspert i TV 2 og tidligere Premier League-proff, Erik Thorstvedt, var tirsdag kveld glad for at de første klubbene trakk seg. Han tror supporterne vil bære nag overfor sine klubbeiere i mange år framover.

- Jeg vil tro at de klubbene som sa ja til dette, angrer bittert nå. Dette var et PR-selvmord som det vil ta lang tid å komme seg over, spår Thorstvedt, som også tror Real Madrid-president og Super League-sjef Florentino Pérez opplever utviklinga som en enorm nedtur.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer