- Et problem mellom Ronaldo og United

Real Madrid slår tilbake.

(Dagbladet.no): Transfersagaen rundt Cristiano Ronaldo tok en overraskende ny vending i går, da Manchester United gikk ut på sine offisielle hjemmesider og truet Real Madrid i kraftige ordelag.

«Klubben har ikke noe annet alternativ enn å rapportere Real Madrid til det internasjonale fotballforbundet, Fifa, dersom de fortsetter å oppføre seg på denne fullstendig uakseptable måten,» skrev United sabelraslende.

I dag slår Real Madrid-president Ramon Calderon tilbake mot det han mener er fullstendig grunnløse påstander.

- Vi har ikke blandet oss inn i kontraktsforholdene mellom Manchester United og Cristiano Ronaldo. Vi beklager at våre venner i Manchester føler seg irritert, for Real Madrid har ingenting med dette å gjøre, sier Calderon til Reals offisielle hjemmesider.

Presidenten sier han vil ta kontakt med United-president David Gill for å gjøre det klart at Real aldri ville gjøre noe for å påvirke Ronaldo.

- Vi har aldri forhandlet med spillere under kontrakt, og vil heller ikke gjøre det, akkurat som vi ikke ønsker at andre klubber skal gjøre det med våre spillere. Dette er et problem mellom Ronaldo og United, sier Calderon.

Ferguson til Sveits for å rydde opp

Ordkrigen mellom de to klubbene handler om den spanske storklubbens gjentatte frierier til Cristiano Ronaldo, og Uniteds stadige påminnelser om at han ikke er til salgs. Real har hele tiden reagert med forbløffelse over Manchester Uniteds opphisselse, og Calderon bedyrer at de har oppført seg forbilledlig.

Artikkelen fortsetter under annonsen

REAL SMISKING? Cristiano Ronaldo og Real Madrids Pepe hjelper hverandre litt med utstrekkinga på Portugals landslagstrening 24.mai. Sir Alex Ferguson foretrekker nok at praten mellom de to begrenser seg til EM-relaterte temaer. Foto: REUTERS/SCANPIX
REAL SMISKING? Cristiano Ronaldo og Real Madrids Pepe hjelper hverandre litt med utstrekkinga på Portugals landslagstrening 24.mai. Sir Alex Ferguson foretrekker nok at praten mellom de to begrenser seg til EM-relaterte temaer. Foto: REUTERS/SCANPIX Vis mer

Samtidig melder Daily Mirror at Sir Alex Ferguson planlegger å reise til Portugals treningsleir i Geneve, for å snakke med Ronaldo personlig.

Selv om årets store spiller har fire år igjen av kontrakten på Old Trafford, har ikke Ronaldo selv alltid vært like heldig med svarene sine når han har blitt spurt om en framtid i Real Madrid eller andre spanske klubber.

Nå vil skotten ta affære og knuse Real-flørten i begynnelsen, skriver Mirror.

Vellykket taktikk

Ferguson skal ha planer om å få snakket med Ronaldo så tidlig som mulig, for ikke å forstyrre Portugals forberedelser til EM. United-sjefen har tidligere benyttet seg av denne taktikken med stort hell, for eksempel da han fløy til Paris for å overtale Eric Cantona til å fortsette i klubben etter det famøse Kung Fu-sparket i 1995.

Ferguson hastet også til Lisboa i 2006, da han fryktet at bråket mellom Cristiano Ronaldo og Wayne Rooney i VM-kvartfinalen satte vingens United-karriere i fare.

PS. Manchester United vet også selv litt om hvordan det er å være på den andre siden av FIFA-trusler og spillerflørting. I 2006 ble Ferguson selv truet med sanksjoner i forbindelse med den evigvarende Owen Hargreaves-overgangen fra Bayern Munchen...

- Et problem mellom Ronaldo og United
«I KNOW NOOOTHING»: Real-president Ramon Calderon bedyrer at klubben ikke har tatt kontakt med Ronaldo. Så spørs det om en åpen velkomst og et åpent sjekkhefte uansett er tilstrekkelig.
OVERTALELSESEVNER: Sir Alex Ferguson skal ifølge Daily Mirror ha planer om å oppsøke Portugals EM-leir for en alvorsprat med Ronaldo, slik han har gjort det tidligere, eksempelvis med Eric Cantona i \'95.