Gullballen

- Et ran!

Mandag kveld vant Lionel Messi (34) sin sjuende Gullball. I etterkant er det flere som freser mot utdelingen av prisen.

Publisert
Sist oppdatert

Det ble en festfylt aften i Paris for Lionel Messi mandag, som kunne ta hjem sin sjuende Gullball, som er prisen som deles ut til verdens beste fotballspiller.

Messi er enerådende på toppen over spillere som har vunnet Gullballen med sine sju titler. Han distanserer seg også enda mer fra erkerival Cristiano Ronaldo, som foreløpig står med «bare» fem.

Det er uansett mange som mener at utdelingen av trofeet i 2021 er av det mer kontroversielle slaget.

- Ring Interpol!

The Telegraph-journalisten Chris Bascombe er blant dem som slår hardest fra i sin artikkel fra seremonien.

- Noen må ringe Interpol! Robert Lewandowski ble ranet, skriver Bascombe i sin artikkel.

Den britiske journalisten henviser til Bayern München-angriper Robert Lewandowski, som av mange var ansett som en av de store favorittene sammen med Messi og Real Madrid-angriper Karim Benzema.

Mange har hevdet at Lewandowski var den som led mest av at Gullballen ikke ble delt ut i 2020, da han sikret både Bundesliga-tittel, tysk cupgull og Champions League-tittelen.

Likevel, i 2021 sikret han nok en Bundesliga-tittel. I tillegg smadret han Gerd Müllers ligarekord fra 1971/1972-sesongen, da han scoret sitt seriemål nummer 41 i samme sesong for Bayern München.

Som om ikke det var nok, Lewandowski vant også «Gullskoen» for 2020/2021-sesongen, som deles ut til spilleren som har scoret flest mål i løpet av én og samme sesong.

Lewandowski gikk likevel ikke tomhendt hjem. Han ble tildelt prisen «Best Forward of the Year» (Årets beste spiss), en pris som aldri tidligere er blitt tildelt.

Det får blant andre journalisten Lucas Navarrete i SB Nation til å stusse.

- Jaså, så France Football opprettet denne «Årets beste spiss»-greia, og ga den til Lewandowski, slik at de så kunne rane han for Gullballen, altså? At Messi vinner er latterlig, skriver Navarrete.

Lederen for online-delen av den tyske avisa Sportbild, Niels Körner, er heller ikke nådig i sin gjennomgang av prisen.

- Gratulerer, men dette var ikke fortjent, skriver Körner, som mener at Lewandowski har grunn til å føle seg forbanna for å ikke ha vunnet i 2020.

SÅ NÆR, MEN SÅ FJERN: Robert Lewandowski måtte ta til takke med den nyopprettede «Striker of the year»-prisen. Foto: FRANCK FIFE / AFP
SÅ NÆR, MEN SÅ FJERN: Robert Lewandowski måtte ta til takke med den nyopprettede «Striker of the year»-prisen. Foto: FRANCK FIFE / AFP Vis mer

Det samme gjelder i 2021, skriver Körner, som også rangerer et par andre navn foran den argentinske superstjernen.

- I min rangering ville han (Lewandowski, jour.anm) fortsatt ha kommet klart foran Lionel Messi. Akkurat det samme ville Mohamed Salah, Jorginho, Kylian Mbappé, Karim Benzema, Kevin De Bruyne, Erling Haaland, Ngolo Kanté, Neymar og mange flere, skriver Körner i sin artikkel.

Real Madrid-forbannelse

Det er ikke bare journalister og supportere som har reagert på utdelingen av prisen. I Real Madrid-leiren er det flere som er i harnisk over at Messi, igjen, vinner prisen.

Den som virkelig tenner på alle plugger er VM-vinner fra 2010, og tidligere Real Madrid-kaptein Iker Casillas.

- Det blir vanskeligere og vanskeligere å ha tiltro til disse prisutdelingene, skriver Casillas på Twitter.

- For meg så er Messi en av de fem beste fotballspilleren i historien, men nå må man snart lære seg hvem som har mest å vise til etter en sesong. Det er ikke så jævla vanskelig. Andre gjør dette vanskelig, skriver Casillas.

Lionel Messi vant seks av sine sju Gullballer som Barcelona-spiller, og del av grunnlaget for hvorfor han vant i 2021 kommer trolig fra hans 38 scoringer og 14 målgivende for Barcelona i 2020/2021-sesongen.

34-åringen kunne også slå i bordet med å ha vunnet Copa América med Argentina sommeren 2021. Dette var hans første store trofé med det argentinske landslaget.

Fire scoringer og tre målgivende på 11 kamper etter overgangen til Paris Saint-Germain er likevel ikke veldig mye å vise til siden sesongstarten i høst.

Real Madrid-stjerne Toni Kroos er også blant dem som har gått ut på sosiale medier for å hevde at Messi ikke burde vunnet Gullballen.

- Gratulerer Messi! Mitt valg hadde vært Benzema, skriver Kroos, som videre utdyper i sin podkast.

- Dette er absolutt ikke fortjent. Det er ingen tvil om at Messi, sammen med Cristiano Ronaldo, har vært den store spilleren det siste tiåret. Men i år har andre vært foran ham, utdyper Kroos i podkasten.

Benzema, på sin side, ser også ut til å ha reagert ganske så sterkt på valget av Messi. Den franske stjernen har ikke skrevet noe, men har delt flere innlegg fra folk på sin historie på Instagram.

Blant dem er et innlegg med teksten «juego para la gente que sabe de fútbol», som oversettes til «jeg spiller for folkene som forstår seg på fotball».

FORBANNA?: Karim Benzema hintet om irritasjon over å ha blitt oversett i Gullballen-utdelingen. Foto: Faksimile/Instagram.
FORBANNA?: Karim Benzema hintet om irritasjon over å ha blitt oversett i Gullballen-utdelingen. Foto: Faksimile/Instagram. Vis mer

Som nevnt, så er Messi spilleren med flest Gullballer gjennom tidende med sine sju. Cristiano Ronaldo følger så med sine fem. På delt tredjeplass finner vi nederlenderne Johan Cruijff og Marco van Basten, samt franske Michel Platini som alle har vunnet tre hver.

Norske Erling Braut Haaland endte opp som nummer 11 i kåringen. Det var plassen foran belgiske Romelu Lukaku, og bak EM-vinner Gianluigi Donnarumma.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer