Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Et regelrett ran

Tromsø klatret over streken etter 2-1 mot LSK.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Lillestrøm - Tromsø 1-2.

(Dagbladet.no): Sigurd Rushfeldt og Ole Martin Årst er i ferd med å redde Tromsø fra nedrykk. I kveld ble TIL overkjørt av sølvjagende Lillestrøm gjennom nesten hele kampen, men takket være spissduoens to mål i 2. omgang tok Tromsø tre livsviktige poeng og karret seg opp til kvalikplass.

- Vi har vel to sjanser og scorer to mål. Det er et regelrett ran, men herregud så deilig! jubler Ole Martin Årst til TV 2.

- Det betyr mye å ha spillere som Rushfeldt og Årst, vi har to matchvinnere i laget, som er meget viktig på slike dager. For vi vinner på en dårlig dag, sier TIL-trener Steinar Nilsen.

Tromsø har igjen Start og Vålerenga i sine to siste kamper - og bør holde plassen med seier i en av de to kampene.

- Nå har vi utrolig gode sjanser til å klare oss. Vi må vinne neste hjemmekamp (mot Start), og det blir en nøkkelkamp. Igjen, sier Sigurd Rushfeldt.

Svak Berntsen

Nordlendingene kjempet heroisk, men fikk minst et par håndsrekninger fra dommer Espen Berntsen. Han overså en soleklar Lillestrøm-straffe i 1. omgang, før han forærte Tromsø en meget billig straffe 10 minutter før slutt.

JAAAAAAAAA: Slik jubler en ekte kriger fra nord. Ole Martin Årst scoret sitt 10. mål for sesongen da Tromsø tok en meget heldig, og livsviktig, seier mot Lillestrøm. Foto: SCANPIX
JAAAAAAAAA: Slik jubler en ekte kriger fra nord. Ole Martin Årst scoret sitt 10. mål for sesongen da Tromsø tok en meget heldig, og livsviktig, seier mot Lillestrøm. Foto: SCANPIX Vis mer

LSK-trener Uwe Rösler holdt seg likevel i skinnet etter kampen.

- Fotball kan være virkelig tøft. Jeg er målløs, og synes synd på guttene. Vi satte Tromsø under press fra første minutt, men selvtilliten forsvant da de scoret, sier Rösler til TV 2.

Klasseforskjell

Det var divisjonsforskjell på Lillestrøm og Tromsø de første 45 minuttene. LSK spilte med større intensitet, større glød og større ferdigheter, men da Espen Berntsen blåste av til pause sto det likevel 0-0.

Det kan Tromsø takke keeper Sead Ramovic og midtstopper Christian Steen  for - samt dommer Berntsen.

Den erfarne FIFA-dommeren unnlot uforståelig nok å gi Lillestrøm straffe etter 17 minutter, da Robert Koren ble feid ned av Morten Pedersen. Forseelsen skjedde nesten én meter innenfor 16-meteren og Berntsen hadde orkesterplass til situasjonen.

Likevel valgte han å trekke frisparket like utenfor boksen - og det hele endte med et harmløst Koren-skudd i muren.

Sloveneren var sammen med Bjørn Helge Riise banens toneangivende spillere før pause, og testet ofte Ramovic fra distanse. Vanligvis er Korens høyrebein et av de mest presise i ligaen - men i kveld hadde Tromsø centimeterne på sin side.

image: - Et regelrett ran

Tromsø-sjokk

Lillestrøm fortsatte å dominere etter pause. Savnet av ankelskadde Michael Mifsud var likevel åpenbart, for Oliver Occean og Magnus Myklebust mangler roen i avslutningsøyeblikket som kjennetegner en ekte goalgetter.

Goalgettere har imidlertid Tromsø.

Etter 65 minutter dro Lars Iver Strand seg fri på høyrekanten og slo et perfekt innlegg i boksen. Rushfeldt posisjonerte seg som vanlig smart og kunne umarkert styre ballen i mål fra fem meter.

Fullstendig i strid med spillets gang - men det skulle bli enda bedre for nordlendingene.

Og igjen fikk de en gedigen gavepakke fra dommer Espen Berntsen.

Rambekk tok skylda

Han mente Anders Rambekk brukte ulovlige midler da Sigurd Rushfeldt gikk i bakken omtrent på 16-meterstreken. Knuffen fra LSK-stopperen - om det i det hele tatt var en knuff - var imidlertid av typen man ser hundrevis av i løpet av en fotballkamp, uten at dommerne reagerer.

- Jeg filmet ikke. Det er ikke den klareste straffen jeg har sett, men jeg føler at jeg er foran, får armen hans på skuldra og kommer ut av balanse, forklarer Rushfeldt.

Ole Martin Årst viste uansett ingen nåde og hamret straffesparket midt i mål, via hånda til Heinz Müller.

Anders Rambekk, som også glapp i markeringen på det første baklengsmålet, følte seg som en synder etter kampslutt.

- Det er litt tøft, men jeg skal komme over det. Vi hadde sjansen til å nærme oss Brann og sølv. Mange støtter Lillestrøm, og derfor er dette surt, sier han til TV 2.

Robert Koren ga hjemmelaget håp med sin redusering på overtid etter at Ramovic og Christian Steen i fellesskap rotet det til, men nærmere kom ikke Lillestrøm.

Som dermed fortsatt ligger på 4. plass, på dårligere målforskjell enn Vålerenga.

<B>TIL-JUBEL:</B> Med to kamper igjen av sesongen ligger Tromsø på kvalikplass. Under streken ligger Molde og Viking.
2-0: Ole Martin Årst har akkurat banket inn 2-0 på en meget billig idømt straffe fra dommer Espen Berntsen - som hadde en svak dag på jobben.