Stafett kvinner vinter-OL 2018

Et riktig flott laguttak. Det fikk fram det absolutt beste hos disse jentene

Et landslag i endring trengte denne stafetten.

ET LYKKELIG LAGUTTAK: Ingvild Flugstad Østberg, Astrid Uhrenholdt Jacobsen, Ragnhild Haga og Marit Bjørgen jubler etter OL-gullet. Dette kan ha vært en god seier på mange vis. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet.
ET LYKKELIG LAGUTTAK: Ingvild Flugstad Østberg, Astrid Uhrenholdt Jacobsen, Ragnhild Haga og Marit Bjørgen jubler etter OL-gullet. Dette kan ha vært en god seier på mange vis. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

EN eller annen skrev at det visstnok var slutt på Marit Bjørgens epoke i internasjonal langrennsport. Det viste seg å være skrift i sand.

Marits navn blir stående i snøen. Der smelter det ikke bort med våren. For noen dager overtar hun posisjonen fra Ole Einar Bjørndalen som tidenes utøver i vinter-OL.

Det får så være. Det å telle medaljer blir fort en trist greie. Det er jo nettopp fordi Marit har skjønt akkurat det, at hun forblir den aller største.

Den idrettsutøveren det smått utrolige idrettslandet Norge er mest glad i.

OG så er hun jo også ganske bra til å gå på ski.

I dag ble det i overkant nødvendig. Der denne øvelsen uten innlagt smørebom i årevis har vært kjedelig for alle andre enn oss, er styrkeforholdet forandret og spenningen skrudd radikalt opp.

Den norske dominansen er borte. Konkurrentene er blitt flere, de er smartere trent og noen av våre beste går igjennom slitsomme dager som toppidrettsutøvere.

Den endringen har gitt hele lagets mamma utfordringer både i og utenfor løypa, men i dag gjaldt det bare ferdigheter som avgjør en OL-stafett.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer