- Et sensasjonelt kupp

Tabbekommentatorene Gray og Keys har fått nye jobber.

FRA TV TIL RADIO: Andy Gray og Richard Keys har fått seg nye jobber i radiokanalen TalkSport. Foto: FIONA HANSON/PA/AP
FRA TV TIL RADIO: Andy Gray og Richard Keys har fått seg nye jobber i radiokanalen TalkSport. Foto: FIONA HANSON/PA/APVis mer

(Dagbladet): Både Andy Gray og Richard Keys forsvant fra Sky Sports i januar, etter sexsnakk og sleivete kommentarer.

Fjernsynsprofilene gikk ikke arbeidsledig særlig lenge, for i dag ble de presentert som nye programledere - denne gang på radio.

Nå skal de daglig lede et tre timer langt program på TalkSport, som blant annet har Premier League-rettigheter, skriver The Guardian.

- En lærepenge Kanalen retter seg inn mot «menn som liker å snakke om sport» og er Storbritannias største reklamefinansierte sportskanal.

- Dette er et sensasjonelt kupp. Det som har skjedd de siste ukene har vært en lærepenge og det har forandret dem, sier programdirektør Moz Dee.

De ferske radiovertene er glad for å tre inn i media igjen.

- Dette er starten på noe nytt og vi gleder oss til å komme i gang, sier Keys.

- Jeg klarer ikke sette ord på hvor glad jeg er. Det er en fantastisk mulighet for Richard og meg til å gjøre det vi kan best, og det er å snakke om sport, sier Gray.

Opptak lekket til avisene Alle er kanskje ikke enige i at de er så flinke til å holde seg til sporten. De kommer nok i hvert fall til å fulgt med lupe i ukene framover.

Bråket startet da et opptak av av samtale mellom Gray og Keys ble lekket til avisene. I forkant av kampen mellom Wolves og Liverpool rakket de ned på den kvinnelige linjedommeren Sian Massey.

- Kan du fatte det? En kvinnelig assistentdommer. Kvinner forstår ikke offsideregelen, sa Gray.

Etter dette kom det flere avsløringer, blant annet et opptak hvor Keys i forkant av en live-sending sex-pratet om Jamie Redknapps eks-kjæreste.

BLE MOBBET: Sian Massey ble utsatt for harselas av Andy Gray og Richars Keys. Foto: DARREN STAPLES/REUTERS
BLE MOBBET: Sian Massey ble utsatt for harselas av Andy Gray og Richars Keys. Foto: DARREN STAPLES/REUTERS Vis mer