GOD: Mario Balotelli ventes å få sin italienske landslagsdebut mot Elfenbenkysten tirsdag. Her med en annen urokråke, Antonio Cassano (venstre). Foto: AP
GOD: Mario Balotelli ventes å få sin italienske landslagsdebut mot Elfenbenkysten tirsdag. Her med en annen urokråke, Antonio Cassano (venstre). Foto: APVis mer

- Et sinnssykt talent, kun Ronaldo var i samme liga

John Arne Riise mener Mario Ballotelli er det råeste talentet han har møtt - siden Cristiano Ronaldo.

||| LILLESTRØM (Dagbladet): Mario Balotelli, et av verdens største fotballtalenter, er på vei fra Internazionale til Manchester City. 19-åringen (fyller 20 om tre dager) er ikke bare et stort talent, men svært kontroversiell.

John Arne Riise har møtt supertalentet flere ganger på banen i sin to år lange Roma-karriere. På spørsmål fra Dagbladet om hva han mener om talentet Balotelli svarer Riise følgende:

- Et helt sinnssykt talent. Det er kun Cristiano Ronaldo som har vært i samme liga av dem jeg har møtt tidligere, sier John Arne Riise.

Men Balotelli er ikke bare et «sinnssykt talent». De kontroversielle sidene ved fenomenet er utallige.

Blant annet sparket Roma-kaptein Francesco Totti (33) ned Balotelli fordi han hadde blitt kalt «bestefar» av 19-åringen. Etter den stygge nedsparkingen av Balotelli ble forøvrig Totti klappet på skulderen av Inter-spiller Maicon.

Balotelli er forøvrig i Italias landslagstropp og ventes å få sin debut tirsdag. John Arne Riise mener Balotelli er en person som trenger litt luft for å blomstre.

- Han er litt her og der, men må få være seg selv, sier Riise.

- Ro internt i Liverpool Nå er altså Balotelli på vei fra klubben ingen vil ha ham, til nyrike Manchester City og gamletrener Roberto Mancini. Riise er usikker på hvor gode City kan bli i år, med så mange nye kjøp.

- Premier League blir veldig interessant å følge. På papiret har Manchester City et godt lag, men det er vanskelig å si hvor langt det kan nå.

- Og Liverpool?

- Jeg er veldig spent, sier den tidligere Liverpool-stjerna, som fortsatt har mange venner i klubben.

- Det var problemer internt i klubben i fjor, jeg tror ikke spillerne var for dårlige, sier Riise om fjorårssesongen som endte med 7.-plass.

Nå handler det om å bygge stein på stein igjen - med den nye treneren Roy Hodgson.

- Hodgson gjorde det fantastisk i Fulham og har gjort en rekke bra signeringer så langt. Jeg tror de kommer til å få orden internt og gjøre det langt bedre i år. De bør ha som mål om å komme blant de fire topplagene i første omgang, og så sette seg nye mål derfra.

Ingen søvn Men først er det landskamp som gjelder. Riise spilte treningskamp med Roma i går, den endte med 1-0-seier over Pescara. Han kom hjem tre i natt, klokka fire bar det videre til flyplassen.

På landslagstreninga i dag, ankom Riise rett fra Gardermoen - uten å ha fått noe søvn hele natta.

- Det er ikke noe problem for meg, jeg kan godt gå en natt uten søvn, sier Riise, som gleder seg til Frankrike på Ullevaal om to dager.

- Det blir et fullsatt Ullevaal og jeg tror Frankrike er en perfekt motstander for oss før EM-kvaliken begynner.

Frankrikes nye trener, Laurent Blanc, vraket som kjent hele den skandaløse VM-troppen, dermed kommer det en rekke sultne og talentfulle unggutter til Ullevaal - desperate etter å vise seg fram for en ny landslagstrener.

- Jeg har snakket en del med Mexes (fransk lagkamerat i Roma, journ. anm.). Troppen deres består av unge spillere med masse fart, løpsstyrke og teknikk. Det blir knalltøft, sier John Arne Riise.

UTEN SØVN: John Arne Riise tok det rolig på dagens landslagstrening - etter en natt uten søvn. Foto: Scanpix
UTEN SØVN: John Arne Riise tok det rolig på dagens landslagstrening - etter en natt uten søvn. Foto: Scanpix Vis mer