-  Et sjokk for alle

Snowboard-stjernen Line Østvold døde i går ettermiddag av hodeskadene hun pådro seg i Chile.

Foreldrene, søsteren og samboeren var til stede da 25-åringen ble erklært død i går ettermiddag. Østvold hadde da tilbrakt fem dager i respirator ved sykehuset Clinica Las Condes i Chiles hovedstad Santiago. Tilstanden hennes ble forverret utover søndagen.

- Dette kommer som et sjokk på alle i miljøet. Vi tenkte hele veien at det ville gå bra, sier landslagslege Jørn Torjussen til Dagbladet.

Vil ha minnestund

- Dette er en fryktelig tung stund for familien, venner og bekjente i snowboardmiljøet, sier president Børre Bie-Larsen i Norges Snowboardforbund.

Han var, sammen med familien, ved Line Østvolds side da vakthavende lege erklærte henne død.

Det var under tirsdagens lukkede boardercrosstrening Østvold pådro seg de dødelige hodeskadene. Den tidligere verdensmesteren i den krevende grenen skulle forsere to kuler i løypa. Med ett tverret brettet, hvorpå hun hektet den ene kanten i snøen og selv ble slengt med stor kraft i bakken.

Treningen foregikk to dager før verdenscuppremieren i snowboard ved vintersportsstedet Valle Nevado i Chile.

Ville til OL

Line Østvold konkurrerte for Hønefoss, og studerte idrettsadministrasjon ved Norges idrettshøgskole. Hun hadde planene klare for åra fram mot sitt store mål - vinter-OL i Torino 2006:

- Kjøre masse brett og gå på skolen. Håper jeg klarer å vinne litt til neste år. Ser fram mot å bli med i OL i Torino 2006, men skal jeg dit, er det ikke for å tape, sa hun i et intervju på snowboardnettstedet tacky.no i april i år.

Samme sted strømmet kondolansene inn i går kveld. Snowboardmiljøet i Norge kommer til å bruke tid på å bearbeide den tunge hendelsen.

DØD: Snøbrettkjøreren Line Østvold ble bare 25 år. I går døde hun etter skadene hun pådro seg under tirsdagens trening i Chile.