- Et sjokk

Magnus Carlsen finner sin egen måte å demonstrere på.

SJOKKERT: Sjakkekspert Atle Grønn legger ikke skjul på at «alle» hadde trodd det skulle spilles et parti sjakk, da Carlsen og Niemann først hadde satt seg til bordet. Slik ble det ikke. Foto: Berit Roald / NTB
SJOKKERT: Sjakkekspert Atle Grønn legger ikke skjul på at «alle» hadde trodd det skulle spilles et parti sjakk, da Carlsen og Niemann først hadde satt seg til bordet. Slik ble det ikke. Foto: Berit Roald / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Det er et sjokk, at han gjør dette nå to ganger på to uker. Det er en sterk melding, sier sjakkekspert Atle Grønn etter at Magnus Carlsen trakk seg fra partiet mot 19-årige Hans Niemann etter bare to trekk.

For tida deltar sjakkeliten i Champion Chess Tour.

- At han trakk seg forrige gang, det har vi ikke sett før. Men han gjør det en gang til. Magnus leker med oss, fortsetter Grønn.

Juksemistanker

Det har blitt spekulert i om Carlsens handlinger skyldes juksemistankene mot Niemann, men Carlsen har aldri bekreftet dette selv.

- Folk har etterlyst i to uker at han skal si noe. Jeg tror nok det er knyttet til juksemistankene, for hvis ikke, ville han dementert det - altså gått ut og sagt at dette dreier seg ikke om juks. Så det dreier seg nok om det, sier Atle Grønn.

- Men hvilken juksehistorie han referer til, det vet vi ikke. Er det nå fra Sinquefield Cup for to uker siden, eller er det en gammel historie? Det vet vi ikke. Atle Grønn oppfordrer journalisten til å få Magnus Carlsen i tale. - Men hvilken juksehistorie han referer til, det vet vi ikke. Er det nå fra Sinquefield Cup for to uker siden, eller er det en gammel historie? Det vet vi ikke.

SJAKKDRAMA: Sjakkspiller Hans Niemann er i hardt vær etter å ha blitt anklaget for juks. Magnus Carlsen valgte å trekke seg fra turnering hvor Niemann var motstander. Vis mer

- Ingen kommentar

Atle Grønn oppfordrer journalistene til å få Magnus Carlsen i tale om hvorfor han gjorde som han gjorde.

- Ingen kommentar, er verdensmester Magnus Carlsens svar.

Grønn legger ikke skjul på at det som er skjedd i dag er alvorlig.

- For både verdensmesteren og 19-åringen står det mye på spill. For 19-åringen er det hans framtidige karriere. Verdensmesteren har fått mye kritikk allerede i denne saken, og nå vil han få enda mer kritikk.

- Er det en demonstrasjon?

-Ja det er en demonstrasjon. Han skjønte kanskje at han formelt ikke kunne nekte å møte Niemann, så gjør han det på sin måte.

Grønn legger ikke skjul på at alle trodde det skulle bli et sjakkparti da de først satt ved brettet. Det ble det ikke.

Dagbladet har vært i kontakt med Henrik Albert Carlsen, Magnus Carlsens far, som ikke ønsker å kommentere dagens hendelse.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer