Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

-  Et skikkelig slag i trynet

For ett år siden presterte Sigurd Pettersen (24) tidenes skihopp i Oberstdorf. I går opplevde han sitt livs skuffelse da han ikke klarte å kvalifisere seg til dagens åpningsrenn.

OBERSTDORF (Dagbladet): -  Jeg lette alt jeg kunne oppe på toppen, men kunne ikke se Mika Kojonkoski noen steder nede på trenertribunen. Det er dumt å skylde på ting, men Mika vinket meg ikke ut. Jeg ble stresset, mistet fokus og leverte det dårligste skihoppet jeg har gjort på år og dag, sier en dypt skuffet Sigurd Pettersen til Dagbladet.

Han kom til Hoppuka som tittelforsvarer. Han satte bakkerekord på 143,5 meter i Schattenbergbakken under fjorårets hoppukestart. Sigurd hadde håp om å kjempe blant de 10- 15 beste. I løpet av noen hektiske sekunder gikk alt skeis. Hoppuka ble ødelagt før den var begynt. I stedet for å dra fra bakken som helt, var det en slukkøret 24-åring som pakket sakene sine og forsvant ut i mørket i går kveld.

-  Rett til helvete

-  Etter hvert som sekundene gikk, begynte jeg å følge med lyset som telte meg ned oppe på toppen. Jeg tittet og tittet etter Mika, men så ham ikke blant alle trenerne nede ved kulen. Noe slikt har aldri skjedd meg før i internasjonal sammenheng. Da var det bare å komme seg av bommen, og sette utfor. Hoppet var totalt mislykket. På hoppkanten var jeg dritsein. Det måtte gå til helvete, sier Sigurd etter gårsdagens fiaskostart.

106 meter landet han på i det fatale kvalifiseringshoppet. Det var 29 meter kortere enn lengstehoppet til Janne Ahonen.

-  Dette var et skikkelig slag i trynet. Jeg har ikke reist til hoppuka for å være tilskuer, og er veldig skuffet. Nå må jeg satse på at flaksen er på min side i fortsettelse - og på enkeltrenn, sier Sigurd.

-  Ingen kritikk

Han vil ikke kritisere landslagstreneren for det som skjedde.

-  Det er sånt som skjer. Samtidig skal det ikke være mulig å ha slik uflaks. Dette var surt, og ikke det jeg trengte akkurat nå, sier Sigurd Pettersen.

Landslagstrener Mika Kojonkoski sier til Dagbladet at han vinket Sigurd Pettersen utfor.

-  Beklageligvis så han ikke tegnet som jeg ga ham. Det virket forstyrrende på Sigurd, og gjorde at konsentrasjonen hans ble ødelagt. Han prøvde å gjøre et perfekt hopp, men taklet ikke presset og var fryktelig sein på hoppkanten. Dette var ikke bare synd, men også skikkelig uflaks, sier Mika Kojonkoski.

Romøren mot Ljøkelsøy

Seks nordmenn er med i dagens knockoutrenn: Lars Bystøl, Henning Stensrud, Daniel Forfang, Tommy Ingebrigtsen, Bjørn Einar Romøren og Roar Ljøkelsøy i en helnorsk duell.

-  Det er synd å måtte knocke ut en så god hopper. Men Roar får satse på å kvalifisere seg som lucky-looser, sier en munter Romøren til Dagbladet.

 Roar Ljøkelsøy er fortsatt Norges største håp, slik han har vært i hele vinter. I går ble han bare slått av hoppukefavoritten Janne Ahonen.

FORTVILET: Etter sitt mislykket kvalifiseringshopp hadde Sigurd Pettersen det tungt da dagbladet møtte han utenfor den norske smørebua. - Det var bare å komme seg av bommen, og sette utfor. Hoppet var totalt mislykket. På hoppkanten var jeg dritsein, sier Sigurd.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media