Et skudd i tverrliggeren og ikke så mye mer

Kampen i Tromsø var et langt gjesp.

ALFHEIM (Dagbladet): Tromsø - Hønefoss 0-0

Med seier på sin fryktede hjemmebane hadde TIL mulighet til å gjeninnta tabellteten - a poeng med Strømsgodset.

Det klarte de dog ikke. Hønefoss ga hjemmelaget kamp helt til slutt, og står fortsatt uten tap i årets eliteserie. 

Skudd i tverrliggeren Kampen startet som et langt gjesp, og stillingskrigen på midtbanen gjorde at den første målsjansen lot vente på seg.

Hele 27. minutter tok det før ballen nærmet seg nettmaskene, og da var det gjestenes Kevin Larsen som viste fram skuddfoten. Den tidligere TIL-spilleren klemte til på hel volley og ballen smalt i tverrliggeren. 

Etter en svært sjansefattig første omgang gikk lagene til pause uten nettkjenning.

Sahlman tilbake Fem minutter etter hvilen var Hønefoss nok en gang nær, da et langskudd fra Riku Riski gikk like utenfor målet til Marcus Sahlman.

Svensken har gjenerobret keeperplassen etter at nykommeren, og Sahlmans landsmann, Benny Lekstrøm har stått de fem første kampene for TIL.

Friskere med Årst Etter 56 minutter valgte Tromsø å sette innpå spissveteran Ole Martin Årst. Med omleggingen til to spisser viste hjemmelaget litt friskere takter i angrep.

Ni minutter før slutt jublet de for nettkjenning, men kaptein Miika Koppinen ble korrekt avblåst for offside.

TIL presset på mot slutten, og etter 87 minutter var Årst bare centimer fra å sette ballen i nettet bak Steve Clark. Men 37-åringen rakk ikke innlegget til Kara. Dermed endte en kjedelig kampen uten mål

I neste runde besøker TIL Odd Grenland, mens Hønefoss reiser enda lengre sør for å møte Sandnes Ulf.