- Et skudd i verdensklasse

Kjetil Strand var stor da Norge scoret 33 og slo Danmark.

(Dagbladet.no) Danmark - Norge 30-33. De norske gutta slo tilbake etter gårsdagens ettmålstap mot Tunisia ved å slå Danmark med tre mål i kveld.

Nok en gang ble det mange baklengs på Gunnar Pettersens menn. 30 er mange over den lista GP har lagt, men heldigvis hadde spillerne fullklaff framover på banen i Tunisia.

Kjetil Strand ble Norges toppscorer med 13 mål.

- Kjetil har et skudd i verdensklasse, sier assistenttrener Erik Andersen til NTB.


Danskene har vunnet fire mesterskapsbronser etter årtusenskiftet, og er en veldig god målestokk. 33 mål mot der er derfor meget sterkt.

- Norge er sterkere nå

Bronsegrossistene ledet med tre mål et stykke inn i 2. omgang, men så startet Norge opphentingen.

- Det virker som vi går helt tom for krefter. Norge har fått et enda sterkere lag nå som Glenn Solberg og Frode Hagen er tilbake, sier dansketrener Ulrik Wilbek til Ritzau.

TRETTEN FULLTREFFERE: Kjetil Strand ble toppscorer mot Danmark fredag kveld. Arkivfoto: HÅKON MOSVOLD LARSEN/SCANPIX
TRETTEN FULLTREFFERE: Kjetil Strand ble toppscorer mot Danmark fredag kveld. Arkivfoto: HÅKON MOSVOLD LARSEN/SCANPIX Vis mer

Drammen-duoen ga seg på landslaget etter VM i Tunisia for snart tre år siden. Det mesterskapet ble et skikkelig gjennombrudd i verdenstoppen for norsk herrehåndball. De hjemvendte utenlandsproffene har de siste åra prioritert familiene, sivile jobber og spill i DHK.

Men da mesterskapet på hjemmebane stadig kom nærmere, dukket også landslagslysten opp igjen - og de fikk kabalen til å gå opp.

- Vi merket også at våre viktigste forsvarsspillere, Lars Jørgensen og Joachim Boldsen, var ute, sier Wilbek.

Men bare så det er sagt: Norge spilte uten Johnny Jensen, Glenn Solberg, Steinar Ege, Kristian Kjelling og Jan Thomas Lauritzen. 

- Vi halverer de dårlige periodene i forhold til mot Tunisia. I kveld har vi også to gode kanter. Nykommer Svenn-Erik Medhus (Sandefjord, keeper) viste seg fram med noen viktige redninger da vi slet i begynnelsen av annen omgang. I tillegg synes jeg Rune Skjærvold hever seg, sier Gunnar Pettersen til NTB.

Møter danskene i EM

Hvis du har en følelse av at Norge møter Danmark hele tida, så stemmer faktisk det. Våre beste menn møtte dem i EM i 2006, i VM i 2007 og har også møtt dem i flere treningskamper i samme periode.

Og i januar møtes de to lagene igjen, først i oppkjøringen til EM og så i Drammenshallen i selve mesterskapet.

- Et skudd i verdensklasse

Nå har Norge fått et - foreløpig, i hvert fall - psykologisk overtak på danskene før mesterskapet. Uten at det trenger å bety så veldig mye. Norge slo nemlig både Polen og Danmark før VM i år, men gikk ikke videre til hovedrunden. Polakkene kapret på sin side sølvet, mens Danmark vant bronse.

I tillegg til Danmark spiller Norge mot Russland og Montenegro i VM. Dersom gutta blir blant de tre beste - noe som helt klart er et mål - venter spill i mellomrunden i Stavanger.

PS! Norge spiller den siste kampen i firenasjonersturneringen i Tunisia i morgen, mot Bosnia.