«Et slag i ansiktet hvis Ronny ikke rekker EM»

Landslagssjef Nils Johan Semb legger ikke skjul på et brennende ønske om å få med seg kneopererte Ronny Johnsen (30) til EM. - Det vil være et slag i ansiktet om han ikke rekker det, sier Semb.

Landslagssjefen kan også garantere at alle EM-aktuelle spillere vil bli grundig vurdert.

- Ingen skal føle at de er forbigått, sier Semb.

  • Hvor mange plasser er ledige - og hvor mange spillere kjemper om disse plassene?

- Jeg følger rundt 50 spillere tett. Av disse er kanskje rundt 35 veldig aktuelle for en EM-tropp. Men det er en 10- 15 spillere som - med god utvikling - kan ta et stort steg inn i troppen. Jeg pusler naturligvis med en tropp, men ingen ting er statisk i fotball. Mye kan skje.

  • Hva er viktigst når du tar ut troppen?

- I utgangspunktet er jeg opptatt av å ha dobbel dekning på alle plasser. Noen steder vil jeg også ha trippel dekning, for eksempel på flankene, der det kan være behov for både gjennombruddskraft og luftstyrke. Spillernes prestasjoner inn mot uttaket vil naturligvis være avgjørende.

  • To eller tre keepere?

- Tre. Velger den sikre løsningen framfor å ha med en ekstra utespiller. 19 utespillere holder.

Halve Norge på sidelinja
Halve Norge på sidelinja Vis mer
  • Tar du noen sosiale hensyn?

- Det er ikke helt ubetydelig at det er den rette kjemien i en tropp som skal leve så tett sammen over tid. Men punkt én er naturligvis prestasjonene. Men det vil alltid være en kategori spillere som i utgangspunktet ikke er i en førsteellever, og heller ikke tettest opptil. For disse kan den sosiale biten telle litt.

  • Hvordan oppdaterer du deg på spillere?

- Jeg har et godt nettverk som fanger opp alle aktuelle spillere. Jeg ser mange av dem på video, og jeg reiser en del selv. Det samme gjør Harald (Aabrekk), i tillegg får jeg hjelp av blant andre Øyvind Larsen og Andreas Morisbak. Alle spillere som føler at de har noe i EM å gjøre, kan være sikre på at de blir vurdert og fulgt opp.

  • Hva med spillere utenfor Norge og England?

- Jeg vil i utgangspunktet basere meg på video også her. Jeg har nettopp fått et par med Ole Martin Årst (Gent). Ser jeg noe interessant, så tar jeg turen for å se dem live. Problemet er at jeg må bruke to dager for å se én spiller - som jeg heller ikke vet om spiller.

  • Status på Kjetil Rekdal og Ronny Johnsen?

- Hadde egentlig ikke regnet med at Kjetil skulle komme så pass raskt tilbake etter beinbruddet. Han er bra i gang, og får nå en lang og viktig treningsperiode med klubblaget. Om Ronnys utvikling tør jeg ikke si så mye. Jeg legger ikke skjul på at han er viktig, og det vil være et slag i ansiktet om han ikke rekker EM.

  • Vil motstanderne innledningsvis i EM bety noe for uttaket?

- Nei, jeg tenker bare på mitt eget lag.

  • Keepersituasjonen?

- Frode Olsen har fått sjansen i Sevilla. Det tror jeg er perfekt. For Thomas (Myhre) og Espen (Baardsen) handler det om å spille fotballkamper. Ingen av dem er opplagte valg per i dag, og de må vurderes opp mot alle de keeperne som faktisk står i mål. Morten Bakke (Molde) var god i fjor, og en sterk utfordrer.

VONDT: Ronny Johnsens kneproblemer er vedvarende, og EM-deltakelse er langtfra så opplagt som landslagssjef Semb hadde håpet.