Ezinne Okparaebo ble slått ut i kvalifiseringen på 100-meteren i Rio-OL. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
Ezinne Okparaebo ble slått ut i kvalifiseringen på 100-meteren i Rio-OL. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpixVis mer

Et slag i trynet for Okparaebo

Ezinne Okparaebo kom aldri lenger enn til 1. runde av 100-meteren i Rio-OL. 11,43 sekunder ble for spedt til å gå videre.

- Det er klart jeg hadde håpet på bedre, men jeg ble kanskje litt for anspent. Dette var et slag i ansiktet, sa hun til NTB i intervjusonen etter løpet.

Hun løp i det tredje av i alt åtte heat. Amerikanske Tori Bowie var raskest i hennes heat med 11,13, men Okparaebo var aldri nærheten av å kunne følge henne.

I heatet foran løp også hollandske Dafne Schippers seg lett videre til neste runde med 11,16. Hun nærmest jogget de siste 50 meterne. Jamaicas Shelly-Ann Fraser-Pryce imponerte også og var den neste som løp under 11 sekunder med sine 10,96.

- Når jeg står her nå, husker jeg egentlig nesten ikke løpet mitt. Jeg kan ikke forklare hvordan det var rent teknisk, men etter tiden å bedømme kan det ikke ha vært bra, slo Okparaebo fast overfor det norske pressekorpset som var på plass på olympiastadion nærmere midnatt.

Skuffet

Skuffelsen lå tykt utenpå henne, og hun kunne ikke forklare hvorfor det ikke gikk bedre.

- Jeg var egentlig gira og følte meg bra før start, og så blir det bare dette, slo hun fast. Det virket som om hun slet litt med å holde tårene tilbake, og hun la ikke skjul på at skuffelsen var stor.

Ezinne Okparaebo holder den norske rekorden med 11,10 sekunder, men i år har hun ikke bedre enn 11,27. Det holdt til å komme med til Rio-OL, men bare så vidt.

- Det var ikke noe flyt i dette løpet. Kanskje kommer det av at jeg mangler litt trygghet. Kanskje kommer det også av at jeg ville for mye, funderte hun i intervjusonen. Allerede etter at fem av heatene var løpt, var det klart at tiden hennes ikke holdt.

- Du har vel ikke hatt en topp sesong før dette heller i år?

- Det åpnet ganske bra i USA, og jeg har løpt jevnt. Jeg hadde også et bra løp i Sveits, men det er også det, sa hun. Dette var det andre mesterskapet i år uten klaff, for heller ikke i EM i Amsterdam hadde hun suksess og nådde finalen.

Legger ikke opp

- Om en uke vet jeg hva jeg kommer til å gjøre videre, svarte hun på NTBs spørsmål om hva hun skal gjøre videre nå. Hun var rask med å legge til:

- Jeg kommer i alle fall ikke til å legge opp.

- Dette var jo i hvert fall ingen opptur, men jeg vet ikke helt hva jeg skal gjøre for å bearbeide skuffelsen, sa hun.

Okparaebo forsto med en gang at hun ikke hadde gjort noe toppløp, men hun tenkte ikke så mye på det før hun kom i mål og så tiden. Da gikk det opp for henne at OL var over.

- Jeg skjønte det ikke kunne holde med én gang jeg så tiden. 11,43 i OL holder ikke til avansement. Dette var absolutt ikke bra, så til neste år må det bli bedre. Det er ikke snakk om annet, sa Okparaebo til de norske pressefolkene i intervjusonen under den gedigne olympiastadion i Rio.

Friidretten fortsetter lørdag med Ingeborg Løvnes i aksjon på 3000 meter hinder.

Det norske høydepunktet sett med norske øyne på friidrettens åpningsdag i Rio fredag var Karoline Bjerkeli Grøvdals niendeplass på 10.000 meter med klar ny personlig rekord.

(NTB)