- Et speilbilde av Dæhlie

Skinstad hyller Northug etter suverén klassisktriumf.

TILNÆRMET USLÅELIG: Mens konkurrentene tok ut sitt ytterste på oppløpet, slakket Petter Northug av mottok publikums hyllest de siste 30 meterene.Foto: SCANPIX/AFP PHOTO
TILNÆRMET USLÅELIG: Mens konkurrentene tok ut sitt ytterste på oppløpet, slakket Petter Northug av mottok publikums hyllest de siste 30 meterene.Foto: SCANPIX/AFP PHOTO Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

|||(Dagbladet): Det norske skipublikummet har fått tallrike bevis på hvilken kapasitet Petter Northugsbesitter i fri teknikk, men så langt denne vinteren har han høstet sine triumfer i klassisk.

Før sesongåpningen på Beitostølen hadde han ikke vunnet et eneste klassiskrenn i verdenscupen. Noen uker seinere har han tre.

- Akkurat det er vel litt i overkant av hva jeg kunne håpe på, sier en kledelig beskjeden Northug til NTB.

Likevel er det liten tvil om at han i større grad enn tidligere har jobbet med klassiskteknikken inn mot sesongen. Det har gitt resultater, og nå er han større favoritt enn noen gang til å vinne både Tour de Ski, OL-gull og verdenscupen sammenlagt.

Sportssjef Åge Skinstad er heller ikke redd for å sammenligne langrennsjuvelen med skihistoriens største, Bjørn Dæhlie.

- Det er helt naturlig å sammenligne Petter med Bjørn. Også Bjørn var veldig rask i begynnelsen av karrieren, og han viste seg i mange stafetter som en avgjører. Begge er og var ekstremt seriøse og fokusert, og i likhet med Petter brydde ikke Bjørn seg om noe annet enn det som gjør ham til en bedre skiløper. Sånn sett er de helt like, sier Skinstad til NTB.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer