Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Et spørsmål fra Beckham fikk Andy Cole til å bryte tausheten om sykdommen

- Vanskelig å akseptere.

TIDLIGERE PROFIL: Andy Cole var en av Manchester Uniteds mest målfarlige spillere. Nå er den tidligere fotballspilleren blitt syk. Her er han med  David Beckham og Brian McClair. Foto: Ian Hodgson / Reuters
TIDLIGERE PROFIL: Andy Cole var en av Manchester Uniteds mest målfarlige spillere. Nå er den tidligere fotballspilleren blitt syk. Her er han med David Beckham og Brian McClair. Foto: Ian Hodgson / Reuters Vis mer

(Dagbladet): Den tidligere fotballstjerna Andy Cole (44) forteller i et intervju med BBC at han sliter med helsen.

- Nyrene blir aldri helt bra igjen. Hvis de funker 70 til 80 prosent skal jeg være fornøyd, sier Cole.

Andy Cole var en av Englands giftigste spisser på 1990-tallet og er mest kjent for sin rolle i Manchester United, der han spilte med blant andre Ole Gunnar Solskjær i spissrekkene.

Cole vant fem Premier League-titler og fikk ett Champions League-trofé før han la opp i 2008.

Men som fotballpensjonist har helsen til Cole skrantet. Den tidligere fotballspilleren ble diagnostisert med nyresykdommen Focal Segmental Glomerulosclerosis (FSGS). Det oppstår når arrdannelse hemmer nyrenes evne til å filtrere blodet.


- Det var vanskelig å akseptere at jeg var syk. Jeg ville ikke at familien min skulle bekymre seg for meg. Det tøffeste var at jeg la på meg. Da jeg la opp som fotballspiller lovet jeg barna mine at jeg ikke skulle legge på meg fordi fotballspillere som gir seg bare spiser og drikker videre, sier Andy Cole.

Det var etter at den tidligere Manchester United-kollegaen David Beckham spurte Cole om å stille opp på en veldedighetskamp at han valgte å snakke om sykdommen.

- «Becks» spurte om jeg ville spille denne kampen for Unicef og jeg var desperat etter å få være med. Sir Alex Ferguson sa til arrangørene at «Coley har null sjanser til å spille fordi han er syk». Da skjønte jeg at jeg måtte opplyse folk. Flere stilte spørsmål rundt vekten min, sier Andy Cole.

Cole spilte 275 kamper og scoret solide 121 mål for Manchester United.

HENTET:Andy Cole ble hentet til United av Alex Ferguson i 1995. Foto: Dave Kendall/PA Wire.
HENTET:Andy Cole ble hentet til United av Alex Ferguson i 1995. Foto: Dave Kendall/PA Wire. Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media