- Et steg i riktig retning

Men finfotballen uteble på Alfheim.

(Dagbladet.no): Tromsø - Lillestrøm 1-1: Tidvis et nitrist oppgjør på Alfheim, og TIL-trener Otto Ulseths oppsummering er vel et nogenlunde riktig bilde av kampen:

- Den beste med kampen er at Lillestrøm kommer til få målsjanser.

- Det mest skuffende er at vi bare klarer å skape et par flere sjanser enn dem, sier han til P4.

Men de drøyt 3700 tilskuerne som hadde funnet veien til Alfheim fikk i det minste se at Tromsø scoret på den første muligheten de fikk.

Etter drøye 25 minutter fikk Hans Åge Yndestad hodet på et Essediri-innlegg på bakerste stolpe. Ballen gikk under LSK-keeper Reitmaier og i mål.

Svakt av veteranmålvakten.


Sju minutter ut i 2. omgang slo LSK tilbake. Robert Koren slo ballen over alle i feltet, og målfarlige Michael Mifsud headet inn.

Resten av kampen handlet stort sett om dueller på midten, og skuffende spill - særlig fra hjemmelagets side.

TIDVIS AMPERT: Her er det Bjørn Johansen og Frode Kippe som har røket i tottene på hverandre - dommer Per Ivar Staberg måtte gå i mellom. FOTO: KAJA BAARDSEN
TIDVIS AMPERT: Her er det Bjørn Johansen og Frode Kippe som har røket i tottene på hverandre - dommer Per Ivar Staberg måtte gå i mellom. FOTO: KAJA BAARDSEN Vis mer

- Vi er fornøyde med ett poeng, sett ut fra hvordan kampen utviklet seg. Det var en dårlig førsteomgang fra vår side.

- Vi visste det ville bli en tøff kamp. I andre omgang var det bedre, og vi hadde de største sjansene, sier LSK-assistent Gunnar Halle til P4.

LSK har hatt en noe variabel sesonginnledning, og særlig på bortebane har det vært smått med poeng. Derfor var Halle brukbart fornøyd.

Lillestrøm har tross alt bare vunnet tre av de 19 oppgjørene mellom de to lagene i ishavsbyen.

- Dette var et steg i riktig retning. Vi har som ambisjon å skaffe oss flere bortepoeng. I dag fikk vi i hvert fall ett til, sier Halle.