- Et steg ned fra Haaland-interessen

Målgarantist Sergio Aguero skal være i samtaler med Barcelona. Katalanerne har lenge vært ryktet til Erling Braut Haaland, men nå kan det se ut som om Manchester City-stjerna blir Messis nye lekekamerat på Camp Nou.

FLYTTEFOT: Sergio Aguero skal være i samtaler med Barcelona. Foto: Rui Vieira/AP
FLYTTEFOT: Sergio Aguero skal være i samtaler med Barcelona. Foto: Rui Vieira/AP Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det ble offentliggjort i mars at Aguero (32) er ferdig i Manchester til sommeren når kontrakten hans går ut.

Argentineren kom til den engelske klubben i 2011 og vil nok huskes mest for den legendariske scoringen mot QPR som sikret de lyseblå et historisk og etterlengtet ligagull.

Nå skal argentineren være i samtaler med Barcelona, melder Guillem Balague.

Det er ingen hemmelighet at den spanske giganten har slitt økonomisk den siste perioden, men kan hente Aguero som kjent gratis.

- Det er ikke gjort ennå, men alle vil at det skal skje. Klubben og Aguero's leir er i samtaler, sier Balague.

I 2020 hadde Barcelona en finansiell gjeld på hele 274,2 millioner pund, noe som tilsvarer rett i overkant av 2,8 milliarder norske kroner.

De hadde også en stor nedgang i inntekter fra 2019 til 2020, fra 741 millioner pund til 627 millioner pund. En nedgang som tilsvarer over én milliard kroner.

Aguero er som kjent en veldig god venn av Lionel Messi, og kan fort bli nøkkelen til at superstjerna forlenger kontrakten sin med Barcelona.

- Dette er ikke en forespørsel fra Messi, men absolutt en måte å overbevise ham på, sier Balague og fortsetter:

- Det er et steg ned fra interessen de har vist for Borussia Dortmunds Erling Braut Haaland - og det er noe de vil gjenopplive hvis de kan hente inn penger utenfor klubben, mener Balague.

Fått med deg denne?

USIKKER FRAMTID: Flere har lagt merke til dette bildet av Erling Braut Haaland etter kampen mellom Borussia Dortmund og Manchester City. Foto: NTB. Vis mer

Barcelona vant den spanske cupen mot Athletic Club, men med Champions League-exit og skuffende prestasjoner virker det som katalanerne trenger en målgarantist som kan dra lasset med Messi.

Aguero har scoret 258 mål på 388 kamper for storklubben. Ingen er i nærheten av så mange scoringer for Manchester City. Eric Brook (177 mål) er nummer to.

Til nå har det blitt 13 trofeer i Manchester for angriperen.

Argentineren er ikke den eneste stjerna som kan forsvinne gratis i sommer. Sergio Ramos (Real Madrid), David Alaba (Bayern), Memphis Depay (Lyon) og Georginio Wijnaldum er også på utgående kontrakter.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer