Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Et stort forbilde er borte

Idrettspresidenten om rollemodellen Waitz.

STOR UTØVER:President i Norges Idrettsforbund, Tove Paule, mener Grete Waitz var større internasjonalt enn mange forstår. Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX .
STOR UTØVER:President i Norges Idrettsforbund, Tove Paule, mener Grete Waitz var større internasjonalt enn mange forstår. Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX . Vis mer

Send inn din siste hilsen til Grete Waitz

Idrettspresident Tove Paule slo fast at et stort forbilde og en banebrytende kvinne innen idretten gikk bort med løperdronningen Grete Waitz.

- Jeg fikk meldingen tirsdag formiddag, og det var en veldig trist melding å få. Hun var et stort forbilde for veldig mange, og på mange områder var hun banebrytende. Jeg tror ikke alle forstår hvor stor hun var internasjonalt, sier Tove Paule til NTB.

Idrettspresidenten understreker også at Grete Waitz var en stor rollemodell.

- Hun var banebrytende i langdistanseløpingen for kvinner, og det er imponerende at hun har stått på helt til det siste. Det er intet annet enn beundringsverdig hvordan hun har taklet sykdommen sin. Mange kunne nok ha noe å lære av det, sier Paule.

- Det jeg husker best er da Grete Waitz ble kåret til «Women of the Year» av Den internasjonale olympiske komité (IOK) i Lausanne i fjor sommer. Da manet hun i sin takketale alle kvinner til å stå på for å nå til topps innen idretten, og ikke bare på banen.

- Jeg blir rørt når jeg tenker på at hun er død, sier Tove Paule til NTB.

(NTB)

FORBILDE: Her danset Grete Waitz med barn fra Idrettsbarnehagen ( Ekeberg, Oslo) i 2009. Foto: Berit Roald / Scanpix
FORBILDE: Her danset Grete Waitz med barn fra Idrettsbarnehagen ( Ekeberg, Oslo) i 2009. Foto: Berit Roald / Scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media