Raja åpner for treningskamper i fotballen:

- Et stort framskritt

Kultur- og likestillingsminister Abid Raja åpner opp for treningskamper i forballen i midten av april. En gladnyhet for Norges Fotballforbund.

ÅPNER OPP: Kultur- og likestillingsminister Abid Raja åpner opp for treningskamper i toppfotballen. Men ikke for alle. Foto: Berit Roald / NTB
ÅPNER OPP: Kultur- og likestillingsminister Abid Raja åpner opp for treningskamper i toppfotballen. Men ikke for alle. Foto: Berit Roald / NTB Vis mer
Publisert

- Signalene som han gir nå er veldig gode. Det er vi veldig glade for. Det er dette vi har håpet på. Nemlig at toppfotballen kan rigge sine protokoller til nær sagt en hver smittesituasjon i samfunnet, sier generalsekretær i Norges Fotballforbund, Pål Bjerketvedt til Dagbladet.

GLADNYHET: generalsekretær Pål Bjerketvedt i Norges Fotballforbund er glad regjeringen snur. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB
GLADNYHET: generalsekretær Pål Bjerketvedt i Norges Fotballforbund er glad regjeringen snur. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB Vis mer

For med et forbehold gir kultur- og likestillingsminister Abid Raja grønt lys til treningskamper i fotball fra midten av april. Og seriestart blir som planlagt første helga i mai.

Det nye forslaget gjelder for Eliteserien, Toppserien, Obosligaen og 1. divisjon, og det er snakk om regionale treningskamper.

- Da er vi der at vi kan komme i gang nesten som planlagt. Det betyr utrolig mye for oss, understreker Bjerketvedt.

Forbeholdet er at smittesituasjonen i Norge tillater det om tre og en halv uke.

Det settes også som krav at toppfotballen må ta i bruk den forsterkede smittevernprotokollen mot Norges Fotballforbund har lansert for helsemyndighetene.

Gjelder ikke hele landet

- Det som er viktig nå, er at vi skaper forutsigbarhet for toppidretten. Derfor lanserer vi følgende ambisjon: Vi tar sikte på treningskamper utendørs i idretter hvor flertallet av utøverne har det som yrke enten på heltid eller deltid i slutten av uke 15, opplyser Abid Q. Raja til VG, som først omtale saken.

Raja presiserer likevel at det kun åpnes opp for treningskamper ute. Noe generalsekretæren i Norges Fotballforbund ikke ser på som et problem.

- Det skulle vær helt greit. Det er stort sett der fotballkampene går. Det kan sikkert by på noen praktiske utfordringer i landet, men de er marginale, sier Bjerketvedt.

BLIR TATT PÅ SENGA: Edgar Badia blir helt satt ut av Lionel Messis forespørsel. Video: Strive Sport. Vis mer

Derimot kan ikke kulturdepartementet åpne for trening for alle klubbene i Viken, gamle Vestfold, Haugalandet og Bodø – som alle er rammet av felle treningsforbud.

Enn så lenge kan ikke lagene tilhørende disse områdene trene før 12. april.

- Det er sånn at ligaspillet vårt er nasjonale ligaer så vi er avhengig av at protokollen gjelder i hele landet. Hvis ikke så er vi like langt, sier Bjerketvedt.

- Men det er et stort framskritt for toppklubbene uansett å kunne trene som normalt igjen, understreker han.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer