Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Et stort GRATTIS, Petter!

Langrennsverdenen hyller 30-åringen.

LENZERHEIDE/OBERSTDORF/OSLO (Dagbladet):

Onsdag 6. januar fyller langrennskongen Petter Northug 30 år.

Han er i særklasse som skiløper, kontroversiell utøver og som entertainer.

Han hylles av en hel langrennsverden. Her er noen av de mange som ønsker å gi Petter Northug en hilsen på fødselsdagen:

Tomas Pettersson, kommentator Expressen:
- Et stort grattis på 30-års dagen. Takk for alt du skaper av interesse for langrennssporten. Du gjør rett og slett min jobb til en kulere jobb. I 2011 utnevnte vi deg til den heteste svenske utøveren. Du var faktisk den vi skrev mest om. Vi skrev mer om deg enn om Zlatan. Jeg er også takknemlig for at Expressen var den første avisa som fikk besøke familiegården i Mosvika. Der fikk vi se en helt ny side ved deg.

GRATULERER MED DAGEN. Petter Northug fyller 30 år. Her ser vi ham etter den fantastiske triumfen på 50 km i VM i Falun. Foto: Hans Arne Vedlog
GRATULERER MED DAGEN. Petter Northug fyller 30 år. Her ser vi ham etter den fantastiske triumfen på 50 km i VM i Falun. Foto: Hans Arne Vedlog Vis mer

Alex Harvey, Canada:
- Gratulerer med dagen, Petter. Jeg håper du fortsatt gjør sporten spennende framover. Slik du har gjort det de ti sista åra.

Oddvar Brå, skilegende:
- Gratulerer med dagen. Du er kommet bra i gang for sesongen. Selv om det ikke skulle bli seier i Tour de Ski, så er det mange viktige oppgaver som venter. Det å komme tilbake på den måten du gjorde i Falun står det stor respekt av. Det var en fantastisk bragd.

Emil Jönsson, Sverige:
- Jaha, du Petter Northug, at en så ung filur kan bli så gammel! Et stort grattis fra Sverige og Emil Jönsson. 

Rikard Grip, svensk landslagstrener:
- Grattis, Petter, jeg håper du får en fin dag, at du nyter den og samler nok energi til at du vinner det eneste du ikke har vunnet: Tour de Ski. 

Dario Cologna, Sveits:
- Du blir 30 år to måneder før meg, så vi har konkurrert sammen lenge. Jeg husker da vi var unge og kjempet mot hverandre, og nå er vi plutselig de gamle gutta. Jeg håper vi får flere gode dueller de neste åra også. 

Alexander Legkov, Russland:
- Petter Northug, du er nå en veldig gammel mann! Lykke til med konkurransene og livet, jeg tror du har kone og barn om to år.

Vibeke Skofterud, tidligere langrennsløper:
- Jeg bøyer meg i støvet for deg Petter. For måten du kom tilbake på etter fadesen i 2014. Gratulerer med dagen, og lykke til i Tour de Ski.

Torgeir Bjørn, kommentator NRK:
- Takk for all glede og inspirasjon. Og ikke minst underholdningen du har gitt langrennsverden. Fortsett med det! Jeg glemmer ikke måten gjennombruddet ditt kom i NM i 2006. Da du først spurtslo Frode Estil på tre-mila. Og så spurtslo du også Tore Ruud Hofstad i stafetten. Jeg setter fem mils-gullet ditt i Holmenkollen i 2011 veldig høyt.

Ernst A. Lersveen, kommentator i TV2:
- Det var helt magisk for meg, da du vant fem-mila i Falun-VM, da du kilte deg mellom to konkurrenter. Det var en oppvisning i hva du kan hente fram. Jeg var nesten like sliten som deg. Gratulerer med dagen, Petter. Men det er noe jeg vil spørre deg om. F..., hvor mange år må jeg vente på deg som førstemann på toppen av Ale Cermis (monsterbakken i Tour de Ski red.anm.)?

Ida Nysæter Rasch, kommentator NRK:
- Gratulerer, Petter. Jeg håper du kommer til å overraske oss i lang tid, også etter at du er blitt 30 år. Du fleiper med at du skal ta en Bjørndalen. Vi kan håpe på at du holder på en god stund til. Det største øyeblikket du har gitt meg, var da du vant VM-gullet på 15 kilometer med intervallstart i Val de Fiemme. En distanse du egentlig ikke skulle ha gått.

Kjetil Kroksæter, kommentator Adresseavisen:
- Det står respekt av hvordan du reiste deg etter fylleskandalen. Og hvordan du hevet deg i folks bevissthet. Jeg gratulerer deg med dagen. Du er frisk og utypisk. Og du har sitater som står. Jeg velger å si at det er greit å være nest best i verden akkurat nå. Om et år er det VM, og da er du tilbake på toppen. Du er en mesterskapsløper.

Trond Nystad, landslagstrener:
- Gratulerer med dagen. Jeg håper du fortsetter å gå jævlig fint på ski. Du har svært gode tekniske egenskaper. Og du har et enestående rykk.

TAR EN BJØRNDALEN. NRK-kommentator Ida Nysæter Rasch håper at Petter går i mange år framover. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix
TAR EN BJØRNDALEN. NRK-kommentator Ida Nysæter Rasch håper at Petter går i mange år framover. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix Vis mer

Erik Røste, skipresident:
- Du har bidratt med mange uforglemmelige øyeblikk. Du gjør det på din måte, spektakulært og uvanlig. Jeg ønsker deg lykke til med dagen.

Åge Skinstad, tidligere sportssjef:
- Gratulerer med dagen. Du er en fantastisk skiløper, som har mye ugjort i skisporet. Jeg var en av få som hadde tro på at du kunne ta gullet, tre kilometer fra mål på fem-mila i VM i Falun. Men jeg vil gjerne trekke fram øyeblikket, da du tok gullet i stafetten i 2007 i Sapporo, etter at du hadde vært uheldig og muligens mistet et gull tidligere i mesterskapet.

Vidar Løfshus, landslagssjef:
- Det har vært en fantastisk reise på landslaget, helt siden gjennombruddet ditt i 2006. Det har vært en veldig fin tid, som jeg er takknemlig for å ha opplevet. Gratulerer med dagen!

Are Sørum Langås, manager:
- Jeg vet ikke hvor mye du filosoferer over at du fyller 30 år, i den bobla du befinner deg i nå i Tour de Ski. Men jeg ønsker deg lykke til med de neste 60-70 årene. Og du slo gjennom svært tidlig og er ikke gamle karen. Du kan ha mange år foran deg, i hvert fall et VM og ikke minst et OL.

FLEIPER. Emil Jönsson fleiper med sin konkurrent og kaller Petter gammel. Han gratulerer for hele Sverige. Foto: Bjørn Sigurdsøn / SCANPIX .
FLEIPER. Emil Jönsson fleiper med sin konkurrent og kaller Petter gammel. Han gratulerer for hele Sverige. Foto: Bjørn Sigurdsøn / SCANPIX . Vis mer

Simon Bank, kommentator Aftonbladet:
- Jeg liker deg best Petter, når du slår til nedenfra og vinner. Mitt fineste minne er klemmen med lillebror etter sprintfinalen i Falun forrige vinter. Du hadde vært dømt ut da, det var stilt mange spørsmål. Men du kom tilbake og var alt det du skulle være. Bra minner inneholder alltid en liten bit revansje. Som alle superhelter vet, så bringer styrke også et krav om ansvar. Fortsett med fleipingen, fortsett med å være unik. Og gratulerer med at du har blitt voksen, til slutt.

Anna Haag, Sverige:
- Vi 86-modeller skal plutselig bli 30-åringer, det føles helt middels... Men det føles i alle fall bra at han er eldre enn meg! Jeg har et halvt år til gode. Jeg må si det til ham nå: «Velkommen inn i 30-årsklubben! Jeg har litt tid igjen til jeg er der.»

Ida Ingemarsdottir, Sverige:
- Jeg forventer at du står øverst på pallen på søndag, Petter. Og da kommer du til å få en stor grattis-klem av meg!

UNIK. Kommentator Simon Bank i Aftonbladet gratulerer og sier at Petter skal fortsette md fleipingen og med å være unik.  Foto: NTB scanpix.
UNIK. Kommentator Simon Bank i Aftonbladet gratulerer og sier at Petter skal fortsette md fleipingen og med å være unik. Foto: NTB scanpix. Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media