<strong>KRISE:</strong> Sogndal jubler etter scoring av Kristoffer Hoven, mens Lillestrøms Kristoffer Ødemarksbakken fortviler på Åråsen stadion.
Foto: Annika Byrde / NTB scanpix
KRISE: Sogndal jubler etter scoring av Kristoffer Hoven, mens Lillestrøms Kristoffer Ødemarksbakken fortviler på Åråsen stadion. Foto: Annika Byrde / NTB scanpix Vis mer

Lillestrøm-krisa fortsetter:

- Et stort skritt tilbake

Lillestrøm er nå nærmere nedrykk til 2. divisjon enn en retur til Eliteserien.

Publisert
Sist oppdatert

Lillestrøm - Sogndal 0-2 (0-2)

Lillestrøm har fått en dårlig start på sin første sesong på nest øverste nivå siden 1974. På de siste fem kampene, inkludert kveldens kamp mot Sogndal har kanarifuglene bare rasket med seg to poeng.

Presset fra omgivelsene er stort på Geir Bakkes mannskap og det ble neppe mindre i dag. Allerede før 20 minutter var spilt lå gultrøyene under 2-0 og motbakken før andre omgang var lang.

For lang. Til slutt endte det 0-2 på Åråsen tirsdag kveld.

Lillestrøm har ikke vunnet siden HamKam ble slått 7. juli, og lagets form duger ikke i kampen om opprykk.

- Dette var et stort skritt tilbake. Spillemessig har vi prøvd å trøste oss med at det har sett bra ut og vi har skapt mye og vi har sett ut som et bra fotballlag i store perioder, men i dag er vi ikke det, sa Lillestrøm-trener Geir Bakke til Eurosport etter kampen.

Etter den skuffende uavgjort-kampen mot Jerv på lørdag ventet rundt 20 Lillestrøm-supportere på Åråsen da laget kom hjem fra Grimstad. Politiet måtte til slutt sende tre patruljer for å stoppe supporternes truende atferd.

Supporterne er nok ikke særlig mer fornøyd med dagens prestasjon.

Scorer minst

Lillestrøm har slitt spesielt i angrep denne sesongen. Lillestrøm har bare notert seg for syv mål på seks kamper. Det er færre enn samtlige lag i divisjonen.

- Nå må vi tenke på om vi gjør det for komplisert for oss selv. I dag mislykkes vi med veldig mye og så må vi ta et oppgjør med oss selv og om det er den veien vi ønsker å gå. Ting vi var gode på i vinter er vi ikke gode på lenger, slo Bakke fast i intervjuet med Eurosport etter kampen.

Med seier ville begge lagene ta seg opp på en kvalifiseringsplass, noe som ville dempet presset på Geir Bakke. Men den tidligere Sarpsborg-treneren fikk alt annet enn en drømmestart.

Marerittomgang

Et langt innkast fra tidligere Hødd-spiller Daniel Eid fant Kristoffer Hoven i Lillestrøms sekstenmeter etter kvarteret spilt. Hoven knuste Lillestrøms Mathias Amundsen i duellen og stanget inn ledelsen til bortelaget.

Endre Kupen ble hentet til Sogndal for å score mål og det gjorde han på Åråsen i kveld. Den lynkjappe spissen fikk gå upressa nærmest fra midtsirkelen før han dunket ballen, via en Lillestrøm-fot, og opp i hjørnet fra drøye 20 meter.

- Hva er det som skjer bakover der hos Lillestrøm?! Det er det nok mange på Åråsen som spør seg nå, utbrøt Eurosports-kommentator Arve Fuglum på direkten.

I intervjuet med Eurosport på vei inn til pause var Lillestrøm-kaptein, Thomas Lehne Olsen, klar på at de måtte ta grep før andreomgang.

- Det er mye vi må gjøre. Det er en sirupomgang. Vi står stille og har mye vi må gjøre, sa Lehne Olsen på vei til garderoben.

Og Geir Bakke var enig med sin kaptein og gjorde hele tre bytter i pausen.

- Vi må gjøre noen endringer. Vi ser bekymra ut og blir låst mot en side og klarer ikke å ha noe spill, sa Lillestrøm-trener Geir Bakke på spørsmål om byttene.

- Ikke gode nok

I andreomgang prøvde Lillestrøm mer framover, men de slet med å skape det store presset på Sogndal og skapte ikke allverden.

Med i underkant av 20 minutter igjen på Åråsen fikk kanarifuglene en kjempemulighet til å redusere. Innbytter Moses Ebiye og Torbjørn Kallevåg kombinerte fint og slo inn til Daniel Gustafsson, men fra fem meter klarer ikke svensken å snike ballen forbi Sogndal-keeper Renze Fij.

I stedet er det gjestene fra saftbygda som får mulighten til å slå spikeren i kista på Åråsen. Et hjørnespark fra Sivert Mannsverk gikk over hele feltet og falt ned på bakerste stolpe. Der fikk Martin Roseth en tå på ballen og det er bare tilfeldigheter som gjør at gjestene ikke økte ledelsen.

I sluttminuttene klarer Lillestrøm å skape en form for press på Sogndal og er flere ganger farlig frempå, men klarer aldri å overliste Renze Fij.

18-åringen Alexander Sannes får en alle tiders mulighet til å redusere med tre minutter igjen på uret. Får plutselig ballen helt alene foran mål og prøver å ta ned ballen. Nedtaket går derimot mot mål, men skaper nok trøbbel for Fij som må ut i full strekk.

- Det ble bedre, men det er naturlig at man får ta over litt av spillet når de leder. Vi er ikke gode nok i andre omgang og er ikke gode nok i førsteomgang, sa Bakke om sluttminuttene.

Med seieren i kveld rykker Eirik Bakke og Sogndal opp til en fjerdeplass på tabellen. Lillestrøm på sin side er nå 13 poeng bak Tromsø på toppen av tabellen og har syv poeng opp til Ranheim på andreplassen.

Lagoppstillingene var som følger:

Sogndal (3-4-3): Fij - Ogbu, Lereng, Eide - Totland, Blårud, Mannsverk, Roseth - Hoven, Kupen, Hoven.

Lillestrøm (4-3-3): Coppens - Mogstad Ranger, Salquist, Amundsen, Kind Mikalsen - Kallevåg, Mathew, Krogstad - Gustafsson, Lehne Olsen, Ødemarksbakken.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer