- Et stort slag for meg personlig

Festkvelden ødelagt for Alonso.

(Dagbladet:) Vi har sett voksne menn gråte over liknende episoder, og tirsdag virket det ikke som Xabi Alonso var langt unna tårene han heller:

Real Madrid ledet 3-0 i München, 4-0 sammenlagt, da den spanske midtbanekongen satte inn et taklingsforsøk mot Bastian Schweinsteiger. Det var ikke stygt. Det var ikke farlig. Og Schweinsteiger gjorde lite for å unngå å ramle.

Unødvendig forsøk Men i bunn og grunn var det et klønete, unødvendig forsøk fra Alonso. Han var ikke i nærheten av å ta ballen, og visste det nok selv der han lå på bakken med ansiktet ned, livredd for hvilken straff dommer Pedro Proenca ville måle ut.

Da han etter hvert gløttet opp mot portugiseren, så han at det gule kortet allerede var ute av dommerens lomme. Det neste minuttet var Alonso en svært preget mann, som sleit med å fjerne tanken på at han nå må stå over finalen i Lisboa. Den fantastiske Real-kvelden var langt på vei ødelagt for 32-åringen.

- Urettferdig regel Gulkortet var hans tredje i Champions League denne sesongen, og regelen er nådeløs: Da blir det én kamps karantene.

- Det er et stort slag for meg personlig, sa Alonso til engelske ITV etter kampen.

- Jeg lå på bakken og så dommeren holde opp det gule kortet. Regelen er ikke rettferdig i det hele tatt. Du spiller 13 kamper, du får tre gule kort, og på en eller annen måte... Det må endres, men dette er ikke tida for å diskutere dét, sa Alonso.

Samtidig klarte han å se framover mot lagkameratenes finaleopptreden 24. mai.

- Jobben er ikke gjort. Finalen gjenstår, og den må vinnes. Vi er blitt slått ut i semifinalene tre år nå, og endelig får vi sjansen til å spille finale. Forhåpentlig får vi ikke en ny skuffelse, sier Alonso, ifølge marca.com.

I sin egen skuffelses stund.

• PS: Xabi Alonso er én av få i Real-laget som faktisk har vunnet Champions League før. Det gjorde han med Liverpool i 2005, da han scoret 3-3-målet mot AC Milan.