- Et stort tap for Norge

- Dale Oen var et fantastisk menneske, sier statsminister Jens Stoltenberg.

(Dagbladet): Også statsministeren ble i dag rystet over den tragiske nyheten om at Alexsander Dale Oen er død.

- Det er en idrettsutøver fra et lite land som har gått bort alt for tidlig. Det er uvirkelig at han er død. Det er et stort tap, mest for hans familie og nærmeste venner. Men også for Norge, sier Jens Stoltenberg til TV 2.

Stoltenberg møtte Dale Oen på Idrettsgallaen på Hamar, der svømmestjernen fikk prisen årets mannlige utøver og  prisen som utøverne selv hadde stemt fram

- Han var et fantastisk menneske med masse engasjement. Han sprudlet over av entusiasme, sier statsministeren.

Han mener at Dale Oen i tillegg til å være et stort medaljehåp for OL i London, var  en person som inspirerte så mange andre.

- Norge har mistet en stor, stor utøver, sier Stoltenberg.

Også kulturminister Anniken Huitfeldt mottok meldingen med sorg i dag. Både hun og statsministeren framhever Dale Oens opptreden etter gullmedaljen tre dager etter terrorangrepene i fjor, da han på pallen i Beijing gråt for 22. juli-ofrene og alle berørte.

- Det var ufattelig trist å høre at Alexander Dale Oen er død. Han var en veldig stor inspirasjon for andre norske idrettsutøvere. Seieren 25. juli vil vi alltid bære med oss. Da jeg møtte ham på idrettsgallaen i vinter fortalte han meg hvordan familiens støtte la grunnlaget for at han ble en så stor idrettsmann. Mine tanker går til dem i dag, skriver Huitfeldt i en tekstmelding til Dagbladet.