Eliteserien: Vålerenga-Kristiansund

Et stort VIF-poeng, tross alt

I fjor hadde Vålerenga tapt denne kampen mot Kristiansund. Måten de avverget ulykken på forteller at laget har tatt nye steg.

LETTELSENS ANSIKT: Vålerengas Matthias Vilhjalmsson utliknet til 1-1 for Vålerenga. Det gjorde en veldig vanskelig kveld litt bedre for Ronny Deila og hjemmelaget. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix
LETTELSENS ANSIKT: Vålerengas Matthias Vilhjalmsson utliknet til 1-1 for Vålerenga. Det gjorde en veldig vanskelig kveld litt bedre for Ronny Deila og hjemmelaget. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert
Vålerenga-Kristiansund 1–1 (0–1)

DA VÅLERENGA SÅ ut til å gjøre som de pleier når muligheten er der for å ta steg og forsterke en allerede god tabellposisjon – tape en fotballkamp – headet Matthías Vilhjálmsson hjem den ene poenget.

Noen poeng er veldig mye større enn andre.

Et tap for Kristiansund ville vært ulidelig med tanke på Vålerengas ambisjoner inn i høsten.

Uavgjort, slik kampen utartet, er til å leve med.

SIST VÅLERENGA SPILTE seriekamp, mot Bodø/Glimt 5. juli, scoret de fire mål i løpet av den første snaue halvtimen. Mot Kristiansund tok det 38 minutter å produsere en målsjanse. Og fordi Kristiansund allerede hadde scoret ble Vålerenga nødt til å ta risiko og jage i en kamp rigget for Kristiansund-kontringer.

I tillegg, de gangene Vålerenga fikk orden på det og hadde sine øyeblikk, var KBK-keeper Sean McDermott akkurat så god som han var mot Manchester United.

HVER GANG VÅLERENGA har muligheten til å ta et stort steg framover, har de en tendens til å ett tilbake. Det skjedde tre ganger i fjor, det skjedde noen ganger i 2017 også, og mot Kristiansund lå en ny fiasko i kortene. Hvilket betyr at Vålerenga kan være et veldig godt fotballag, men at kvelder som denne mot Kristiansund, som treffer dem når de trenger det stikk motsatte, har en tendens til å ødelegge mer enn godt er.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer