Et stusslig norsk stevne

I dag sier norsk idrett ja til OL. Men det er viktigere at idretten vår sier ja til seg selv.

LIKE LURE?  Hvorfor skal ikke norsk idrett behandle Erik Tysse på samme vis den dopingdømte Andrus Veerpalu? Her gratuleres Andrus av smøreren sin Magne Myrmo etter OL-gullet i 2006. FOTO: ARNT E. FOLVIK / Dagbladet.
LIKE LURE? Hvorfor skal ikke norsk idrett behandle Erik Tysse på samme vis den dopingdømte Andrus Veerpalu? Her gratuleres Andrus av smøreren sin Magne Myrmo etter OL-gullet i 2006. FOTO: ARNT E. FOLVIK / Dagbladet. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

STJØRDAL (Dagbladet) I går fikk kulturminister Anniken Huitfeldt trampeklapp på ledermøtet i norsk idrett for sin nye stortingsmelding "Den norske idrettsmodellen". Applausen var fortjent nok. Sjelden har idretten som sosialt verktøy nådd lenger ut i samfunnet vår, men sjelden har den vært nærmere å kløne det til for seg selv.

Ved å sende en dopingdømt utøver rett til London-OL; altså.

TYSSE-SAKEN er i ferd med å bli syretesten på hva denne applauderte  idrettsmodellen egentlig står for når vi blir fristet av norsk uskyld eller håp om norske medaljer.

Idrettspresident Børre Rognlien fortalte til Dagbladet i går om hvor totalt overumplet han ble av Friidrettsforbundets helt spesielle kvalikstevne for å få sendt sin mann rekordraskt til London. Samtidig ser stadig flere sentrale idrettsledere at det var feil av toppidrettssjef Jarle Aambø å la Olympiatoppens egen ekspert hjelpe Tysse i treningsarbeidet på fritida.

DET SISTE har vært greit nok for det internasjonale friidrettsforbundet. Akkurat det er ikke spesielt overraskende med tanke på hvordan interessen for antidoping-arbeid svinger fra miljø til miljø. Det oppsiktsvekkende i denne saken er hvordan den tradisjonelle norske fronten mot dømte utøvere har slått sprekker.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer