POENGDELING: Etter å ha ligget under 2-0 til pause, sikret viking seg poengdeling mot Lillestrøm. Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix
POENGDELING: Etter å ha ligget under 2-0 til pause, sikret viking seg poengdeling mot Lillestrøm. Foto: Carina Johansen / NTB ScanpixVis mer

Eliteserien 2017:

Et sulteforet Viking «vant» ett poeng mot Lillestrøm

Etter å ha ligget under med to mål til pause, ble det poengdeling på Viking stadion.

  • Viking - Lillestrøm 2-2 (0-2)

(Dagbladet): Tabelljumbo Viking tok i kveld imot Lillestrøm på Viking stadion. Med seks poeng opp til sikker plass, var det et Viking-lag på desperat jakt etter poeng.

Og takket være mål av Samuel Adegbenro og Tommy Høiland, sikret de seg ett.

- Vi vet hva som kommer, vi blir straffet på det vi har øvd på hele uka og det er skuffende, men vi viser moral, sa målscorer Høiland til Eurosport etter kampen.

For etter den etterlengtede 3-poengeren borte mot Odd i forrige runde, var det et Viking-lag som håpet på å gjenta bedriften.

Straffe

Dog på denne noe gråe augustkvelden i Stavanger, var det de tilreisende kanarifuglene som startet kampen best.

18. minutter var spilt da dommer Tommy Skjerven blåste for straffe.

Etter å ha blitt spilt igjennom og på vei til å fyre av et skudd mot Vikings mål, ble Erling Knudtzon sendt i bakken.

Frem til straffemerket trådde Fredrik Krogstad, og sikker som banken satte han ballen i målet bak Iven Austbø.

Vondt ble til verre

Stavanger-laget så ut til å finne tilbake til noe av det gode spillet de hadde i seieren mot Odd.

Andenbengro som satte to mål mot laget fra Skien, var nære å utlikne for Viking etter 40. minutter spilt.

Etter litt fram og tilbake innenfor Lillestrøm sin sekstenmeter ente ballen opp hos nevnte Adegbenro som fikk fyrt av. Avslutningen gikk dog rett på Viking-keeper Arnold Origi. Det til tross, et mer tent Viking-lag fra midtveis i omgangen.

Men så ble vondt til verre. Viking fikk hjørnespark med ett minutt igjen av ordinær spilletid. Corneren havnet hos Antonijevic som sendte den videre til Mats Haakenstad.

Haakenstad fyrte av fra hjørnet av sekstenmeteren. Ballen gikk via en Viking-spiller og i målet bak Austbø.

Vikingene

Etter pausen hevet Viking nok en gang sitt spill. De presset på og Høiland var nære ved å utlikne med pannebrasken etter 57. minutter spilt, men ballen gikk over mål.

Så var Adegbenro på farten igjen. Etter å ha fått servert ballen på straffemerket, fikk nigerianeren en enkel jobb med å sette ballen i mål.

Ikke lenge etter var opphentingen fullkommen. Etter et forsøk på skudd fra Danielsen, havnet ballen hos Tommy Høiland. I sin første kamp for Viking denne sesongen, banket han ballen i mål og sørget for at det ble balanse i regnskapet.

Kanarifuglene nektet å gi seg, og femten minutter før full tid var de nære ved å gå opp i ledelsen igjen. Men takket være et strålende Viking-forsvar, ble det bare med sjansen.

Flere mål ble det heller ikke i kampen, og et Viking-lag i poengnød sikret seg ett poeng.