Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Et svar til kritikerne og et svar til Messi. Nå ler ingen av Ronaldos forsvinningsnummer

I går ble Ronaldo latterliggjort da han forlot pressekonferansen. I dag slo han kraftig tilbake mot Roma.

BEST: Ingen scorer mer enn Cristiano Ronaldo i Champions League. Borte mot Roma i kveld gjorde portugiseren igjen. Foto: AFP PHOTO / FILIPPO MONTEFORTE
BEST: Ingen scorer mer enn Cristiano Ronaldo i Champions League. Borte mot Roma i kveld gjorde portugiseren igjen. Foto: AFP PHOTO / FILIPPO MONTEFORTE Vis mer

• Roma - Real Madrid 0-2 (0-0)

(Dagbladet): Cristiano Ronaldo ble opprørt og fornærmet på gårsdagens pressekonferanse. Han mislikte spørsmålene om erkerivalen Lionel Messi og mislikte at han måtte svare på hvorfor han scorer for lite på bortebane.

Portugiseren responderte med å forlate pressekonferansen i protest i går - og fulgte opp med å slå kraftig tilbake mot kritikerne i kveldens kamp mot Roma.

Med en ekte signaturscoring hvor «Ronaldo-flikken» ble etterfulgt med et utsøkt langskudd og dertil hørende «Ronaldo-bue» over keeper, senket 31-åringen Roma på Stadio Olimpico. Altså på bortebane.

Det var som bestilt. Det var et svar på tiltale. Det var nok et bevis på hans storhet og klasse.

- Ronaldo gjorde en fantastisk forestilling, men det gjorde også resten av laget, oppsummerte manager Zinedine Zidane etter kampen.

Under kampen var Ronaldo tidvis sutrete og frustrert, men er det én ting man ikke kan kritisere Ronaldo for, er det manglende scoringer. For i Champions League scorer ingen mer enn Real Madrid-stjernen.

Best gjennom tidene Ronaldo (89 mål) er tidenes mestscorende i turneringen foran Messi (80) og Raúl González (71), Ruud van Nistelrooy (60) og Andriy Shevchenko (59).

Og om det skulle være noen tvil om Ronaldo sliter på fremmed gress: Han er enda mer suveren her. Med 44 bortescoringer i Champions League er han ni mål foran Messi (35) og 20 foran Van Nistelrooy (24) på tredjeplass.

Denne sesongen er 31-åringen i en egen klasse på toppscorerlista i turneringen med 12 nettkjenninger på sju kamper. Robert Lewandowskis sju scoringer er nest best, mens erkerivalen Messi står med tre mål på tre Champions League-kamper.

Messi rundet for øvrig sitt 300. seriemål i La Liga i går 3-1-seier i hengekampen mot Sporting Gijón, men det gjorde ingenting for portugiseren. I den gjeveste turneringen er nemlig Ronaldo aller best.

Blant annet scoret han to ganger da Manchester United slo Roma hele 7-1 i kvartfinalen i 2007. I går sendte han Real Madrid et langt skritt mot en ny kvartfinale, før Jesé Rodriguez doblet til 2-0 like før slutt.

Ronaldo bidro også til at den spanske storklubben forbedret sin triste statistikk i Italia. Real Madrid har bare vunnet fem av 31 offisielle kamper i støvellandet. Fire av dem har kommet mot Roma, hvor den spanske storklubben alltid bruker å score. Det gjorde de også i går. Først og fremst takket være Cristiano Ronaldo.

- Ronaldos scoring var nøkkelen for oss. Den var veldig viktig og gjorde at vi fikk grepet om kampen, mener Sergio Ramos.

Tam 1. omgang 1. omgangen på Stadio Olimpico i Roma var et et eneste langt gjesp. Det var rett og slett en uvanlig tam forestilling.

Marcelo hadde et brukbart volleyforsøk etter at Ronaldo chippet ballen elegant til ham, men forsøket gikk like utenfor mål. Det kunne ha blitt en drømmescoring, men det ble bare nesten. Likevel var det omgangens store høydepunkt og eneste målsjanse.

Portugiseren slet lenge mot Roma og fikk erfare italienernes fryktede og kyniske forsvarsspill. En rekke ganger gikk Ronaldo brutalt i bakken uten å få frispark. I kjent stil viste han sin dype fortvilelse med kroppspråket.

Ronaldos magi Men så, etter 57 minutter, viste Ronaldo sin klasse. Portugiseren svarte kritikerne og scoret på fremmed gress. Med sin sedvanlige «Ronaldo-flikk» skaffet han seg det rommet han trengte og ladet kanonen på hjørnet av 16-metere.

Da var det ingen tvil. Ballen suste over Roma-keeper Wojciech Szczesny og i mål med en nydelig «Ronaldo-bue». Det var et øyeblikks magi. Det var en signaturscoring. Det var tidenes mestscorende Champions League-spiller på sitt aller beste.

Et kvarter senere holdt Ronaldo på å doble gjestenes ledelse, men headingen fra kort og skrått hold gikk like utenfor stolpen.

Etter 84 minutter la Jesé Rodriguez på til 2-0 med en lur «Solskjær-avslutning» mellom beina til Roma-spiller Lucas Digne og i lengste hjørne.

Dermed vant Real Madrid 2-0 borte over Roma og tok et langt skritt mot kvartfinalen i Champions League.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media