Nils Arne Eggen er kongen av norsk fotball

Et svart-hvitt liv i alle farger, det er det som er Nils Arne Eggen

Norges mest fargerike fotballtrener gir ut ei bok om et liv i svart og hvitt. Det er like riktig som det er galt.

EGGEN I SVART OG HVITT: Verden ville vært et fattigere sted uten Nils Arne Eggen, skriver Dagbladets kommentator. Foto: Lars Eivind Bones
EGGEN I SVART OG HVITT: Verden ville vært et fattigere sted uten Nils Arne Eggen, skriver Dagbladets kommentator. Foto: Lars Eivind Bones Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

TRØYA ER HVIT, shortsen er svart, men ut over det er det bare farger man forbinder med Nils Arne Eggen. Hele spekteret. Alle regnbuens farger. På en palett der alt flyter i hverandre.

SOM ROSENBORG-TRENER doserte han som oftest på inn- og utpust, gjerne i en sky av sigarettrøyk, trente laget på inn- og utpust, ja, levde livet på inn og utpust. Rastløs. Alltid på vei. Og nå, som upensjonert pensjonist på pensjon, alt ifølge ham selv da vi tok en kaffe før 75-årsdagen for to år siden, skriver han enda ei bok om livet vi har elsket å leve med ham.

Det er som seg hør og bør.

Nils Arne vil alltid ha noe på hjertet.

ALDRI HAR EN lektor, som ifølge Dagbladets tidligere journalist og humørspreder Tande P i sine yngre år mest så ut som "en meieriassistent med ansvar for kefir", hatt en større målgruppe eller lært bort mer. Om fag han ikke kan. Som medisin og agronomi. På språk han ikke behersker. "We play with two stoppers and three spisses". Men i motsetning til veldig mange andre store kvinner og menn i dette landet slapp han å hoppe etter Bjørn Wirkola.

Nils Arne Eggen trente Bjørn Wirkola.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer