- Et svik mot Sparta

Henning Nilsen slaktes av klubben etter samboerskap.

•Hockeydebatten: Si din mening!

(Dagbladet.no): Henning Nilsen var påtenkt en sentral rolle på ishockeylaget til Sparta denne sesongen. Derfor kom det som et sjokk for ledelsen da 27-åringen mandag ga beskjed om at han slutter med umiddelbar virkning for å flytte til Oslo med kjæresten.

Sparta-leder Tore Jobs skjeller ut Nilsen på klubbens hjemmeside.

- Det er et svik mot klubben og medspillerne å sette oss i en slik situasjon nå, med tanke på hvor sent det er og at kvoten på ti utlendinger er fylt opp. Vi valgte å satse på Henning og ga han kontrakt, og da er det ikke akseptabelt det han gjør nå, sier Jobs, som mener saken kunne vært løst annerledes.

Trener Sjur Robert Nilsen er minst like overrasket og skuffet som sin sjef.

- Vi kuttet Joakim Tangen fra A-lagstroppen fordi vi heller ville satse på Henning. Han har trent bra i sommer og har vært god etter av vi begynte å trene på is. Veldig synd at han drar nå, sier Sjur Robert Nilsen til Dagbladet.no.

Han ønsker ikke å være like krass som Jobs.

- Jeg synes ikke noe om det Henning har gjort, men samtidig vet jeg at han elsker idretten og at han gjør dette med tungt hjerte.

Nå må klubben erstatte backen, og det blir ikke lett.

- Vi har allerede fylt opp kvota med ti utenlandske spillere og det er nesten umulig å finne norske backer. Dermed blir den kortsiktige løsningen å flytte opp en junior, uten at dette vil være en god nok erstatning, sier Sjur Robert Nilsen.

Henning Nilsen har ikke svart på Dagbladet.nos henvendelser.

SLUTTER: Henning Nilsen legger opp som ishockeyspiller i Sparta og flytter til Oslo med kjæresten.