Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Et tegn på at Tippe- ligaen er blitt bedre

Kjetil Rekdal spådde ny fiasko for RBK og Molde.

FIKK NYE SPILLERE: Kjetil Rekdal trodde ikke Ole Gunnar Solskjær skulle få Molde inn i Europa League. Nå forklarerer Aafk-treneren hvorfor både MFK og RBK klarte det.  Foto: Svein Ove Ekornesvåg  / NTB scanpix
FIKK NYE SPILLERE: Kjetil Rekdal trodde ikke Ole Gunnar Solskjær skulle få Molde inn i Europa League. Nå forklarerer Aafk-treneren hvorfor både MFK og RBK klarte det. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix Vis mer

(Dagbladet): Kjetil Rekdal var skråsikker i juli, han trodde ingen norske lag ville gå til gruppespillet i e-cupen.

I går kveld klarte både Rosenborg og Molde det, sistnevnte med god margin.

- Hva sier du nå, Kjetil?

- Jeg trodde ikke de skulle klare det, men så forsterket de stallene litt. Både Rosenborg og Molde har kjøpt seg opp litt. Det er ikke bare derfor de gikk videre, men det har noe å si.

Jubler ikke Aalesund-treneren sier han er glad for at de norske lagene tok det siste steget ut i Europa, for det hjelper både landslag og serie.

- Jeg er ikke den som jubler når konkurrentene vinner, men dette unner jeg dem. I tillegg er dette et tegn på at Tippeligaen er blitt litt bedre. Vi er på vei opp og har tatt et steg oppover, sier Rekdal til Dagbladet.

I juli trodde Rekdal at et tøft kampprogram ville stoppe de norske lagene i kvaliken, og nettopp derfor trekker han fram spillerforsterkingene til Jan Jönsson og Ole Gunnar Solskjær i sommer.

- Forsterkningene er ikke hovedgrunnen, men det tipper det over. De kunne rullere lagene og være mer utvilt i e-cupen, sier han og peker spesielt på Rosenborg.

Tre på landslagsnivå - Jeg mente det i juli, da jeg sa det ble for tøft. Nå synes jeg det er kjekt at de lyktes, men jeg tviler i hvert fall på at Rosenborg kunne klart det uten de nye spillerne. Mix Diskerud, Tarik Elyounoussis og Tore Reginiussen, det er tre tett under landslagsnivå og spillere som vet hva som skal til. Og Molde har jo fått inn Pape Paté Diouf og Etzaz Hussain, sier Rekdal.

- Tror du RBK eller Molde går videre fra gruppespillet?

RBK-FORSTERKNING: Signerinen av Tarik Elyounoussi var viktig for Rosenborgs Europa League-suksess, mener Rekdal. Foto: Ned Alley / NTB scanpix
RBK-FORSTERKNING: Signerinen av Tarik Elyounoussi var viktig for Rosenborgs Europa League-suksess, mener Rekdal. Foto: Ned Alley / NTB scanpix Vis mer

- Det kommer an på hvem de trekker, og så skal vi ikke glemme at de har en innspurt i serien som vil ha en betydning framover. De må tenke på flere fronter, det kommer helt an på hva de prioriterer. Dessuten er det større sjanser for skader.

Økonomi - Hva skal til for at Tippeligaen skal ta enda flere steg oppover?

- Ikke annet enn det vi holder på med. Det er mange klubber som jobber bra med unge spillere på banen. De må utvikles videre, og spillerstallene må komplementeres. Og det er vanskelig for dem som slite med økonomien. Det er noe annet med 10-12 mann ute på treningsfeltet mot 18-20 som konkurrerer med hverandre. Da får du fart i utviklingen.

FORSTERKET:: Molde slo ut Herenveen i går, Foto: Kees van de Veen / NTB scanpix
FORSTERKET:: Molde slo ut Herenveen i går, Foto: Kees van de Veen / NTB scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media