Gjorde alt for å nå finalen:

- Et tøft døgn, men verdt det

Da flyet deres ble kansellert, gjorde Anton Romanov (36) og kompisen alt som sto i deres makt for å nå fram til Paris og Champions League-finalen i tide.

FINALE: Liverpool og Real Madrid møtes til finale i Champions League i Paris. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
  • Liverpool - Real Madrid, 21:00.

Sammen med kompisen Kent-Ove Schelander (50), skulle Romanov fly fra Kirkenes via Oslo til Paris fredag. Været hadde imidlertid andre planer.

- Det var veldig dårlig vær i Kirkenes i går, så alle flyene ble kansellert gjennom hele dagen. Vi håpet på bedring, men det skjedde ikke.

Med dyrebare billetter for å se sitt kjære Liverpool i aksjon i bagasjen, måtte de to kompisene finne andre løsninger.

Den fant de nesten sju timer unna, i Finland.

FULL STOPP: Reisen til den franske hovedstaden og Champions League-finalen sa full stopp nesten før den hadde startet for kompisene Kent Ove Schelander og Anton Romanov, som måtte legge nye planer for å nå fram i tide da flyet fra Kirkenes ble kansellert. Foto: Privat
FULL STOPP: Reisen til den franske hovedstaden og Champions League-finalen sa full stopp nesten før den hadde startet for kompisene Kent Ove Schelander og Anton Romanov, som måtte legge nye planer for å nå fram i tide da flyet fra Kirkenes ble kansellert. Foto: Privat Vis mer

Kjørte gjennom natta

- Vi fant en sjåfør som kunne kjøre oss til Rovaniemi i Finland, og fikk fly derfra videre til Helsinki og derfra til Paris, forteller Romanov.

Rundt klokka 20 fredag kveld la de i vei på den rundt sju timer lange bilturen til flyplassen i Rovaniemi.

- Vi kjørte gjennom kvelden og natta, og hang et par timer på flyplassen før flyet gikk til Helsinki om morgenen. Derfra dro vi videre til Paris, sier han og legger til:

- Det har vært et tøft døgn, med lite soving, men det er verdt det. Nå spiller Liverpool straks, og vi bare gleder oss, forteller han på telefon fra den franske hovedstaden, hvor finalen har avspark klokka 21 på Stade de France.

NØDLØSNING: Etter nesten sju timer i bil gjennom natta, nådde kompisene Kent Ove Schelander og Anton Romanov fram til flyplassen i Rovaniemi i Finland tidlig lørdag. Derfra dro til videre til Helsinki og Paris. Foto: Privat
NØDLØSNING: Etter nesten sju timer i bil gjennom natta, nådde kompisene Kent Ove Schelander og Anton Romanov fram til flyplassen i Rovaniemi i Finland tidlig lørdag. Derfra dro til videre til Helsinki og Paris. Foto: Privat Vis mer

Om vinnersjansene mot Real Madrid, sier Romanov:

- Vi håper selvfølgelig at vi vinner, og spiller vi mot vårt beste, da vinner vi. Men finale er finale, og alt kan skje.

- Helt elektrisk

Tore Hansen (53), daglig leder i Liverpools norske supporterklubb, er også på plass, og har følgende å si om stemningen i Paris rundt klokka 18:

- Den er helt elektrisk.

Han har akkurat fått med seg en konsert i fan zone, som har blitt beskrevet som Woodstock-liknende, forteller Hansen.

- Stemningen er helt på topp.

KAMPKLARE: Tore Hansen (t.v) sammen med Kent Ove Schelander, Roar Kleven Joar Kjørrefjord, Birger Clausen og Alex Eliassen i Paris før kveldens kamp. Foto: Privat
KAMPKLARE: Tore Hansen (t.v) sammen med Kent Ove Schelander, Roar Kleven Joar Kjørrefjord, Birger Clausen og Alex Eliassen i Paris før kveldens kamp. Foto: Privat Vis mer

Hyret båt

Også i Storbritannia skapte kansellerte fly problemer for Liverpool-fansen, skriver Sky News.

Da easyJets flyging fra John Lennon-flyplass ble kansellert i lagets egen hjemby, måtte to ihuga supportere ta ekstraordinære grep for å krysse Den engelske kanal og komme seg til Paris

Etter å ha kommet seg til Heathrow i London, og videre med fly til øya Jersey, gikk ferden videre til vanns, ifølge Liverpool Echo.

- Vi syntes synd på guttene, så vi måtte gjøre noe, forteller Paddy O'Toole til avisa.

Han tok kontakt med en venn som har båt på øya, og i alt la 13 Liverpool-fans ut på sjøveien mot Frankrike, skriver avisa.

- Vi så noen delfiner på veien, forteller O'Toole.

Vel framme på fastlandet gikk ferden videre med tog til Rennes, og derfra videre til Paris.

- Tragisk

Ifølge Liverpool Echo er det ventet at mellom 50 og 60 000 Liverpool-supportere ankommer den franske hovedstaden med tog i forkant av finalen.

Den norske supporterklubb-lederen Hansen sier til Dagbladet at det som regel alltid er problemer på store dager som denne, og at det ofte oppstår vanskeligheter med å komme fram for fansen.

- Vanlige fly, ferjer og tog blir fort fullbooket, og det er ofte diverse alternativer som settes opp, men som ofte ikke klarer å levere. Det er selvfølgelig «heart breaking» for de som sitter og venter og gjerne skal reise på kampdagen. Det er tragisk å havne i en slik situasjon, sier Hansen.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer