Et trist kapittel

Den norske landslagssuksessen på 90-tallet handler om lojalitet, samhold og offervilje. Det gjør ikke det ferskeste kapittelet i boka til Ole Gunnar Solskjær. Landslagssjef Nils Johan Semb går en vanskelig tid i møte hvis signalene fra Solskjær er representative også for de viktigste landslagsspillerne.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Ole Gunnar Solskjær lagde bok i VM-oppkjøringa, og et nytt kapittel etter VM-sluttspillet. Jeg påstår ikke at Solskjær har brukt tida og kreftene feil, bare fastslår at boka holder et høyere nivå enn Solskjær selv har gjort på lenge.

Solskjær er for tida giftigere på trykk enn på banen.

Solskjær ga i går landslagslege Trygve Kase en uforbeholden beklagelse etter at han i boka lar en faktisk feil begrunne frustrasjonen over at Roar Strand ble byttet inn i Italia-kampen _ ikke ham selv.

Det er ille nok for sesongens hittil største sportsboksuksess. Solskjærs innsats som doktor blir likevel av mindre betydning i forhold de signalene han gir i det nyskrevne kapittelet om VM-sluttspillet.

Isolert sett er de ikke dramatiske. Men de uttrykker en del av de holdningene som faktisk er den verste trusselen mot fortsatt norsk landslagssuksess _ og som både landslagsledelsen og alle som følger landslaget er veldig på vakt overfor. Og det er dramatisk.

Det handler om å prioritere arbeidsgivere foran landslaget. Og det handler om å utfordre den helt spesielle lojaliteten som har eksistert på landslaget gjennom hele suksessperioden. Det handler rett og slett om at landslaget ikke er like viktig lenger.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer