- Et under at denne kampen endte 1-1

Lillestrøm sløste voldsomt mot erkerival Vålerenga.

Lillestrøm - Vålerenga 1-1

ÅRÅSEN (Dagbladet): Det var kvelden da Lillestrøm skulle kvitte seg med Vålerenga-komplekset på egen hjemmebane, etter fem strake tap mot erkerivalen på Åråsen.

Ut fra spill og sjanser burde de definitivt klart det - tidvis var det rene kanonaden mot Lars Hirschfeld i VIF-buret - men en kombinasjon av uflaks og udyktighet gjør at LSK fortsatt står uten seier etter fire serierunder. 

- Det er et under at det står 1-1, mente TV 2-kommentator Petter Myhre da kampuret passerte 90 minutter.

Det var det lett å være enig med ham i - bare spør Bjørn Bergmann Sigurdarson. Islendingen kunne alene scoret hattrick, men gultrøyene måtte ha straffespark for å overliste en meget god Hirshfeld. Skuffelsen over ikke å få med seg tre poeng overgikk dermed gleden over endelig å stoppe tapsrekka hjemme mot oslolaget.

- Vi hadde håpet om å vinne, og når vi ikke klarer det, er det skuffende for vår del. Vi gjør mye bra og er nære på flere ganger, men det vil seg ikke helt, svarer kaptein Frode Kippe på spørsmål om det ene poenget føltes som en seier, den svake statistikken tatt i betraktning.

Drømmestart for VIF - Så jævla enkelt, sang Klanen da Martin Pusic sjokkerte Lillestrøm etter bare 30 sekunder.

Østerrikeren ble vakkert framspilt av Mohammed Fellah, og alene med Sead Ramovic trillet han ballen rolig i lengste hjørne.

Vålerengas drømmestart ble nesten enda bedre et par minutter senere, da Fellah igjen viste hvilken eminent servitør han kan være. LSK-forsvaret sto merkelig høyt, helt oppe ved midtstreken, og Marcus Pedersen ble spilt helt alene med keeper.

DRØMMESTART: Martin Pusic ga Vålerenga ledelsen allerede etter 30 sekunder.Foto: Terje Bendiksby / Scanpix
DRØMMESTART: Martin Pusic ga Vålerenga ledelsen allerede etter 30 sekunder.Foto: Terje Bendiksby / Scanpix Vis mer

Spissen forsøkte å skyte mellom beina på Ramovic, men LSK-keeperen holdt laget sitt inne i kampen med en beinparade.

Alt gikk på skinner for gjestene fra Oslo i starten, i hvert fall helt til midtstopper André Muri ble slått knockout av Bjørn Bergmann Sigurdarson etter åtte minutter. En groggy Muri trodde stillingen var 0-0 og ble liggende  lenge på sidelinja før han kom seg i garderoben. Nicolai Næss kom inn og ble skjøvet ut på høyrebacken, mens Andreas Nordvik ble flyttet inn som midtstopper.

På venstresida herjet Håvard Nielsen tidvis med LSK-back Jesper Westerberg, og i denne perioden av kampen var LSK heldig som ikke lå under med flere mål.

Snytt for straffe Men de våknet til slutt. Bergmann Sigurdarson gjorde alt riktig fram til avslutningen da han lekent dro seg forbi Simon Larsen og stormet mot målet. Alene med Lars Hirscfeld forsøkte han å chippe med venstrebeinet, men VIF-keeperen fikk opp en arm
og avverget mesterlig.

Sigurdarson var mer enn en håndfull for det unge VIF-forsvaret, med sin overlegne styrke, hurtighet og teknikk. Etter en snau halvtime ble Nordvik skubbet unna før han dro seg fri fra Simon Larsen med en hælklakk innenfor 16-meteren. Islendingen ble feid ned av Larsen, men dommer Espen Berntsen gjorde en grov feil da han unnlot å blåse straffespark.

SNYTT FOR STRAFFE: Simon Larsen stoppet Björn Bergmann Sigurdarsson med ulovlige midler, men verken Espen Berntsen eller assistentdommer reagerte.
SNYTT FOR STRAFFE: Simon Larsen stoppet Björn Bergmann Sigurdarsson med ulovlige midler, men verken Espen Berntsen eller assistentdommer reagerte. Vis mer

Berntsen pekte derimot på straffemerket etter 36 minutter. Denne gangen var det Harmeet Singh som la armen rundt Johan Andersson, og nå kunne ikke Berntsen unngå å blåse. Petter Vaagan Moen sendte Hirschfeld feil vei og rullet ballen behersket i mål.

1-1 holdt seg til pause i en fartsfylt og underholdende førsteomgang.

Store LSK-sjanser De siste 45 minuttene sto ikke mye tilbake for de første 45 - intensiteten og nerven var der hele veien.

Petter Vaagan Moen burde blitt tomålsscorer da Sigurdarson slo inn i boksen etter 60 minutter, men fra meget god posisjon sleivet han ballen utenfor med venstrebeinet, når det mest hensiktsmessige kanskje hadde vært å bruke høyrefoten.

Like etter viste Sigurdarson igjen sin enorme styrke da han fikk Dawda Leigh og Andreas Nordvik til å se ut som jyplinger. Men skuddet gikk via en VIF-forsvarer og til corner.

SCORET PÅ STRAFFE: Petter Vaagan Moen var sikker fra 11 meter etter at Harmeet Singh stoppet Johan Andersson i feltet.
SCORET PÅ STRAFFE: Petter Vaagan Moen var sikker fra 11 meter etter at Harmeet Singh stoppet Johan Andersson i feltet. Vis mer

Vålerenga hadde også sine muligheter - den største etter katastrofalt forsvarsspill fra Steinar Pedersen. Med en fæl tversoverpasning på egen 16-meter fikk Pusic en stor sjanse til å gjøre 2-1, men denne gangen var Ramovic med på avslutningen i det lengste hjørne.

De siste ti minuttene hadde Lillestrøm eventyrlige muligheter til å avgjøre. Luke Rodgers fikk ballen litt for langt bak seg da Sigurdarson spilte ham på blank kasse, og dermed fikk han ikke pirket inn målet som ville sendt Åråsen til himmels. Like etter var Palmi Palmason et tidel eller to for seint ute til å skli ballen inn i det åpne målet.

- Vi får en veldig god start og scorer 1-0 tidlig, så får vi en sjanse til å gjøre 2-0 ved Marcus (Pedersen) like etterpå. Men Lillestrøm har en del sjanser, så totalt sett fornøyd med ett poeng her, oppsummerer VIF-kaptein Kristofer Hæstad.