- Et under at jeg er her

To uker med løpetrening før 5000 m i EM.

SKADEFORFULGT.   Det har vært mye trøbbel for Karoline Bjerkeli Grøvdal i år. Det var så vidt hun rakk lørdagens 5000 meter. Foto: Alf Ove Hansen / Scanpix
SKADEFORFULGT. Det har vært mye trøbbel for Karoline Bjerkeli Grøvdal i år. Det var så vidt hun rakk lørdagens 5000 meter. Foto: Alf Ove Hansen / ScanpixVis mer

Lenge trodde hun at det ikke skulle bli noe EM i det hele tatt.
To uker med løpetrening er alt Karoline Bjerkeli Grøvdal har i beina foran lørdagens 5000 meter i friidretts-EM.
- Det er nesten et under at jeg i det hele tatt rakk dette mesterskapet. Jeg har egentlig løpt bare i to uker. Jeg trente bra før det også, men ikke spesifikt løping på grunn av kneskaden. Men jeg tenkte at jeg hadde lyst til å prøve meg likevel, og jeg er glad for at jeg kan delta.

Lang historikk Bjerkeli Grøvdal har vært veldig mye plaget med skader og sykdom de siste sesongene.

- Hva har vært feil denne gangen?

- Det er en skade i kneet som har tatt veldig lang tid å lege. Sesongen gikk på mange måter, men jeg har ikke gitt opp. Det er selvsagt ikke optimalt med tanke på EM, men ut fra de siste to ukene med trening har det gått bra. Jeg hadde lyst til å gi det en sjanse, og for min del er det også masse igjen av sesongen gjennom høsten, og et EM i terrengløp i desember venter, sa romsdalsjenta da NTB snakket med henne på det norske løperhotellet onsdag ettermiddag.

Optimisme
Da var optimismen der. Det hjalp også at hun fikk løpe et terrengløp sist helg. Det ga selvtillit. 5-kilometeren gikk unna på 16.12 minutter.

- Det går selvsagt en del saktere i terrenget, så det er ikke lett å sammenligne. Det var uansett greit med en gjennomføring og startnummer på brystet, sier jenta som har en personlig rekord på 5000 meter på 15.16,27.

- Hvordan ser du for deg løpet?

- Jeg har ikke tenkt masse på det. Jeg håper på et kontrollert og jevnt løp som ikke går for fort. Jeg ønsker å være med på det som skjer, og kanskje har det gått i en slik fart at jeg har litt å gi mot slutten. Jeg skal verken ta teten eller dra. I utgangspunktet hadde jeg håp om medalje både på 5000- og 10.000 meter i dette mesterskapet, men slik sesongen er blitt er ikke det lenger realistisk. Dette blir min start på sesongen, og så får vi ta det derfra. (NTB)