- Et under at jeg er her

To uker med løpetrening før 5000 m i EM.

SKADEFORFULGT.   Det har vært mye trøbbel for Karoline Bjerkeli Grøvdal i år. Det var så vidt hun rakk lørdagens 5000 meter. Foto: Alf Ove Hansen / Scanpix
SKADEFORFULGT. Det har vært mye trøbbel for Karoline Bjerkeli Grøvdal i år. Det var så vidt hun rakk lørdagens 5000 meter. Foto: Alf Ove Hansen / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Lenge trodde hun at det ikke skulle bli noe EM i det hele tatt.To uker med løpetrening er alt Karoline Bjerkeli Grøvdal har i beina foran lørdagens 5000 meter i friidretts-EM.- Det er nesten et under at jeg i det hele tatt rakk dette mesterskapet. Jeg har egentlig løpt bare i to uker. Jeg trente bra før det også, men ikke spesifikt løping på grunn av kneskaden. Men jeg tenkte at jeg hadde lyst til å prøve meg likevel, og jeg er glad for at jeg kan delta.

Lang historikk Bjerkeli Grøvdal har vært veldig mye plaget med skader og sykdom de siste sesongene.

- Hva har vært feil denne gangen?

- Det er en skade i kneet som har tatt veldig lang tid å lege. Sesongen gikk på mange måter, men jeg har ikke gitt opp. Det er selvsagt ikke optimalt med tanke på EM, men ut fra de siste to ukene med trening har det gått bra. Jeg hadde lyst til å gi det en sjanse, og for min del er det også masse igjen av sesongen gjennom høsten, og et EM i terrengløp i desember venter, sa romsdalsjenta da NTB snakket med henne på det norske løperhotellet onsdag ettermiddag.

Optimisme Da var optimismen der. Det hjalp også at hun fikk løpe et terrengløp sist helg. Det ga selvtillit. 5-kilometeren gikk unna på 16.12 minutter.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer