Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Et under at jeg klarte det

Gjennom en to og en halv meter putt for par på det 16. hullet, og et innspill til en meter fra flagget på hullet etter, reddet Henrik Bjørnstad helgen på Bay Hill. Sjøl kaller han det et under.

ORLANDO (Dagbladet.no): - At jeg står her og har klart cuten for sjuende gang på ni turneringer er et under, sier han til Dagbladet.no.

- Siden jeg debuterte på PGA Touren har jeg ikke slitt så mye som jeg gjorde på denne runden.

Henrik Bjørnstad startet dag to på hull 10 og begynte nedturen med å misse en veldig senkbar birdieputt på det første hullet. Fem hull ut i runden var han pluss to for dagen og plutselig en over cutgrensen som der og da gikk på par.

En birdie på hull 16 (Henriks åttende) gjorde tilværelsen litt lettere, og da han leverte enda en birdie på hull en (Henriks 10.) etter et vanvittig innspill fra roughen, så det plutselig lyst ut.

Det skulle ikke vare lenge.

- Jeg var ikke i nærheten av å slå ballen rett, sier Henrik Bjørnstad. - Jeg fant rett og slett ikke tilbake til teknikken min.

Han fant ikke koppen på hull fire heller. Til birdie og muligheten til minus to for turneringa fra halvannen meter. Og da han gikk av med dobbeltbogey på det neste hullet, etter å ha plassert utslaget i fairway 115 meter fra flagget, så det veldig mørkt ut.

Både på scorekortet og i ansiktet hans.

- Det var en skikkelig blemme, sier han. - Selvfølgelig skal ikke sånt skje.

Og det som skjedde på hullet etter skulle ikke skjedd det heller. Som det meste andre i går kveld.

- Jeg trodde jeg måtte ha en birdie på veien inn for å klare cuten, sier Henrik. - Og slik jeg så det måtte den komme på hull 6 (par 5). Men da det innspillet også gikk ut til høyre så jeg ikke veldig lyst på det.

I tankene hans var det som Henrik Bjørnstad ofte uttrykker det - «morna».

- Parputten på sju hjalp litt, sier han. - Og selvfølgelig innspillet til en meter fra flagget på hull åtte. Men det var ikke noe godt slag det heller _ jeg var ikke i nærheten av å treffe ballen slik jeg hadde planlagt. Det var rett og slett bare flaks.

Med ett slags margin til cuten hadde Henrik Bjørnstad litt pusterom opp den siste fairwayen. Spesielt etter at han hadde palssert utslaget i fairway med perfekt linje inn til stokken. Men så var det jernene da _ de som hadde gått til høyre stort sett hele runden.

Og selvfølgelig skjedde det igjen.

- Et stygt slag, sier Henrik. - Det er ikke noe annet å si om det.

Men på tross av alt dette er Henrik Bjørnstad fortsatt med i Bay Hill Invitational. Og fordi golf er golf _ og derfor mer uforutsigbart enn det mosegrodde faktum at cup er cup og stafett er stafett _ har han store muligheter til å gjøre noe med det. Og da han gikk rett på treningsfeltet klokka 18.30 i går kveld Florida-tid var det akkurat det han hadde i tankene.

Å gjøre noe med det. I dag og i morgen.

Henrik Bjørnstad ligger på delt 52. plass 10 slag bak ledende Lucas Glover. Når han går ut klokka 15.32 i dag norsk tid kan han starte turneringa helt på nytt. Det vil si glemme de to første dagene, ta helgespillet som en massiv bonus og gjøre resten av Bay Hill Invitational til en turnering over to dager.

Klarer han det kan det bli en voksen sjekk denne uka også.

SLET: - Siden jeg debuterte på PGA Touren har jeg ikke slitt så mye som jeg gjorde på denne runden, sa Henrik Bjørnstad.
BOM: Henrik Bjørnstad begynte fredagens runde i Bay Hill med en miss på en veldig senkbar birdieputt på det første hullet.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling