Et usedvanlig dårlig smakspoliti

Da du ikke trodde det ikke var mulig å rote denne saken mer til, kom det to presidenter på banen.

FOLKETS MANN:  Esten O. Sæther skriver at idrettstoppene må finne en klok tilnærming til Petter Northugs egne ambisjoner som profesjonell langrennsløper. Foto: Fredrik Sandberg / SCANPIX
FOLKETS MANN: Esten O. Sæther skriver at idrettstoppene må finne en klok tilnærming til Petter Northugs egne ambisjoner som profesjonell langrennsløper. Foto: Fredrik Sandberg / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

|||I GÅR ettermiddag var jeg på Ullevaal Stadion der alle partene i sponsorfeiden rundt Petter Northug etter beste evne forsøkte å bilegge denne striden under nærmeste snøhaug. La gå at det var en vanskelig øvelse i mildværet i Oslo, men helt galt gikk det først da presidentene Tove Paule og Sverre Seeberg raste inn fra sidelinja bak hver sin snøplog for å virvle all motsetningen opp igjen.

Kortversjonen av presidentenes totalt manglende klokskap lød omtrent slik:

•• Denne avtalen er etisk uheldig. Personlig liker jeg ikke Red Bull. (Idrettspresident Tove Paule på direkten til NRK)•• Forlater Petter landslaget er han ferdig som skiløper (Skipresident Sverre Seeberg med betenkningstid til VG).

Til sammen legger presidentene et press på Norges beste langrennsløper som de med fordel kan få i retur. Hva er vitsen med å true fram en løsning i denne sponsorsaken som til slutt bare vil avdekke idrettsledernes avmakt?

FOR å ta idrettspresident Tove Paule først. Hun trives med å slenge i vei kjappe kommentarer om likt og ulikt i idrettslivet, men her overspiller hun den folkelige rollen og ender i uføret som smakspoliti.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer