- Et utrolig nervøst ritt

Hushovd fornøyd tross alt.

• Vi fulgte etappen direkte

OSLO/ PLUMELEC (Dagbladet.no): En Thor Hushovd på pencillin måtte pent finne seg i å bli fullstendig overskygget av Alejandro Valverde under avslutningen av dagens første etappe av Tour de France.

Spanjolen som nevnes i favorittsjiktet til å vinne sammenlagt, ga konkurrentene noe å tenke på da han i den siste høyresvingen før mål slukte forspranget opp til en seierssikker Kim Kirchen og blåste forbi inn til en imponerende etappetriumf.

Thor Hushovd og de andre måtte kapitulere for måten Caisse d\'Epargne-rytteren stormet inn til sin andre etappeseier i Tour de France-sammengeng.

- Valverde var det ingenting å gjøre noe med. Han var i en klasse for seg. Jeg er veldig fornøyd med å være med så noenlunde. Jeg tror jeg fikk med noen poeng for den grønne trøya, så det var positivt, oppsummerer Thor Hushovd overfor Dagbladet.no etter målgang.

Hushovd innså tidlig at dette ikke var dagen for norsk jubel i Bretagne.

- Jeg skjønte at jeg ikke kunne vinne ganske tidlig i rittet, men jeg ble sikker da jeg kom litt opp i den siste bakken. Da begynte jeg å kalkulere litt med kreftene for å skaffe litt poeng, forklarer Crédit Agricol-kapteinen.

- Som fryktet

SPANSK KNOCK-OUT: Alejandro Valverde knuste motstanderne på slutten av dagens etappe. Thor Hushovds grønne og hvite rygg kan skimtes helt bakerst i denne gruppa. Foto: Pascal Pavani, AFP/Scanpix
SPANSK KNOCK-OUT: Alejandro Valverde knuste motstanderne på slutten av dagens etappe. Thor Hushovds grønne og hvite rygg kan skimtes helt bakerst i denne gruppa. Foto: Pascal Pavani, AFP/Scanpix Vis mer

Ellers fortonet rittet slik Hushovd hadde forventet seg på forhånd av en Tour-åpning med 180 ryttere med friske bein og store ambisjoner. Det var flere velt og stopp i hovedfeltet underveis, og Hervé Duclos-Lassalle fra Cofidis var dagens mest uheldig da han måtte stå av Touren omtrent før moroa hadde begynt med håndleddsbrudd.

Fjorårets vinner av klatretrøya og en outsider i sammendraget, Mauricio Solér fra Barloworld , var en annen som gikk i asfalten, og måtte svi av mye krutt for å ta igjen noe av det tapte inn mot mål.

- Det var et utrolig nervøst ritt, akkurat som jeg fryktet før start, konstaterer Hushovd.

Merket ikke sykdommen

Nordmannen ser nå fram til fortsettelsen på tross av ytterligere tre dager på pencillinkur.

- Forkjølelsen kjente jeg lite til, men beina følte jeg stod rett ut en periode, men det tror jeg gjaldt mange for nå har vi gått og ventet på denne starten lenge, forteller Hushovd til Dagbladet.no.

Nå venter Dyret fra Grimstad på at godfølelsen skal slå inn med full styrke.

- Jeg tror følelsen jeg hadde i dag vil snu. Gjennom disse hviledagene jeg har hatt, har jeg samlet mye overskudd, og når det kommer tror jeg det blir bra.

- Et utrolig nervøst ritt

Når kan du være på topp?

- I morgen, understreker en selvsikker Hushovd.