-  Et være eller ikke være for Hushovd

TV 2s sykkelekspert Johan Kaggestad mener dagens etappe favoriserer Stuart O\'Grady. Hushovd mener det heller er en typisk Thor-etappe.

Før dagens etappe har Hushovd 164 poeng. Hans argeste rival i kampen om den grønne poengtrøya, Stuart O\'Grady, har 150. Den avstanden kan krympe fort om Thor ikke er våken i dag, tror TV 2s sykkelekspert, Johan Kaggestad.

Sterke kort

-  Dagens etappe er kupert, fryktelig lang, og det kommer til å bli varmt. Jeg tror det blir litt drama, og et slags være eller ikke være for Thor. Han bør helst ha en poengavstand å ri på foran de neste dagene, fordi de neste tre etappene er etapper hvor O\'Grady har de sterkeste kortene på hånda, mener Kaggestad.

En Thor-etappe

Thor Hushovd frykter ikke O\'Grady på den 239,5 kilometer lange etappen fra Pau til Revel i dag - den lengste i hele Tour de France.

-  Det er like mye en typisk Thor-etappe. Jeg kommer til å sitte dønn fast på hjulet til O\'Grady og passe på. Jeg har vist den siste tida at jeg er like god som han i bakkene. Det skal nok gå bra, sier en selvsikker Hushovd til Dagbladet.

En thriller

-  Hva skal til for at du slipper O\'Grady?

 DUELLEN:  Thor Hushovd (t.h.) lover at han aldri skal slippe Stuart O\'Brady (t.v.) på dagens etappe, selv om sykkelekspert Kaggestad mener etappen favoriserer australieren. Foto: Reuters/Scanpix
DUELLEN: Thor Hushovd (t.h.) lover at han aldri skal slippe Stuart O\'Brady (t.v.) på dagens etappe, selv om sykkelekspert Kaggestad mener etappen favoriserer australieren. Foto: Reuters/Scanpix Vis mer

-  Det kommer ikke til å skje. Jeg slipper ham aldri. Jeg vil være våken hele veien. Jeg tror det blir brudd, og at vi kommer til å krige om poengene bak, sier Hushovd, som er glad for at de verste fjelletappene nå er over.

Slutten av dagens etappe kan fort bli en thriller. Den siste stigningen ender sju kilometer fra mål.

Frykter Thor stivner

I motsetning til gårsdagens etappe, hvor bare de 15 første i mål fikk spurtpoeng, får de 25 første spurtpoeng i dag. Derfor tror Kaggestad at O\'Grady kommer til å prøve seg i den siste bakken.

-  O\'Grady er best i den typen bakker. Faren er at Thor stivner litt før toppen. Det er enormt viktig at han ikke slipper hjulet til O\'Grady.

Maks pinne

Hushovds trener Atle Kvålsvoll har ingen tro på at O\'Grady klarer å kjøre fra Hushovd - og tror heller O\'Grady vil våge å gå i brudd.

-  Jeg kan ikke forstå at han vil prøve seg på lange raid. Men det blir maks pinne de sju siste kilometerne. Da må Thor være våken.

I tillegg har både han og Hushovd et håp om å kvitte seg med McEwen i dag - for godt.

-  McEwen kommer til å slite i den siste bakken. Den muligheten bør Thor benytte seg av, sier Kvålsvoll.