Premier League

- Et vakkert syn

Marcus Rashford fortsatte der han slapp etter VM og herjet hjemme mot Nottingham Forest. Nå hylles han for sin kanonform.

BRENNHET: Marcus Rashford imponerte i VM, og ser ut til å ha tatt med seg kanonformen til Premier League. Foto: Phil Noble / Reuters / NTB
BRENNHET: Marcus Rashford imponerte i VM, og ser ut til å ha tatt med seg kanonformen til Premier League. Foto: Phil Noble / Reuters / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Manchester United - Nottingham Forest 3-0 (2-0)

Manchester United skulle ut i sin første Premier League siden Cristiano Ronaldo forlot klubben tidligere denne måneden.

VM-feiring og sykdom i troppen betød at Erik ten Hag satt med manko av midtstoppere å velge mellom. Verken Lisandro Martínez, Victor Lindelöf eller Harry Maguire var klare til å starte. Dermed måtte Luke Shaw vikariere som midtstopper.

Likevel tok United en komfortabel seier mot Nottingham Forest hjemme på Old Trafford, mye takket være én brennhet mann: Marcus Rashford.

Engelskmannen scoret Uniteds første etter 19. minutter før han serverte Anthony Martial tre minutter seinere. Fred fastsatte resultatet til 3-0 helt på tampen.

Etter å ha scoret nok en gang, har 25-åringen nå notert seg for nettkjenning i fem hjemmekamper på rad. En rekke som går helt tilbake til oktober.

Nå høster han ros fra alle kanter.

- Å se Rashford på sitt beste er et vakkert syn, skriver England-legenden Gary Lineker på Twitter.

- Han er en god og utrolig farlig spiller med mange kvaliteter, sier lagkamerat Christian Eriksen.

- Svar på tiltale

Det har vært snakk om en spisskrise i United etter at Ronaldo forlot Old Trafford tidligere i desember. Tapet av portugiseren gjør at United bare sitter igjen med én seniorspiss i Martial.

Både han og Rashford, som også kan bekle rollen, har tidligere blitt kritisert for mangel på mål.

- Det snakkes mye om at de ikke scorer nok mål. I dag scorer begge to. Det er svar på tiltale, sier Viaplay-ekspert Pål-André Helland.

Rashford har allerede registrert flere mål og målgivende enn han gjorde hele forrige sesong. Martial, på sin side, var lånt ut til Sevilla i Spania, der han ikke maktet å finne nettmaskene.

Det er ikke bare Rashford som høster ros. Uniteds nyerverving Casemiro styrte midtbanen på elegant vis. I tillegg til å bidra med uttallige viktige defensive involveringer, kronet brasilianeren prestasjonen med en målgivende pasning på tampen.

- Casemiro var latterlig i dag, skriver The Athletic-journalist Laurie Whitwell.

Midtbanespilleren med fem Champions League-medaljer i sekken ble kåret til banens beste spiller.

Brennhet Rashford

Vertene kom kjapt ut av startblokkene og allerede etter seks minutter satte Tyrell Malacia en ball i stolpen. Nederlenderens forsøk var et varselskudd om hva som lå i vente for Forest-forsvaret.

For et drøyt kvarter seinere sto det 2-0 i favør hjemmelaget.

Marcus Rashford avsluttet en lur innøvd cornervariant da han banket inn pasningen fra Christian Eriksen i det 19. minuttet.

- Det er så oppfinnsomt og presist, utbrøt Viaplay-kommentator Lars Tjærnås.

Tre minutter seinere var det Rashfords tur til å servere.

DOBLET: Anthony Martial satte inn 2-0. Foto: Phil Noble / Reuters / NTB
DOBLET: Anthony Martial satte inn 2-0. Foto: Phil Noble / Reuters / NTB Vis mer

En lynkjapp kontring av United endte med at engelskmannen dro seg innover i banen før han dyttet ballen videre til Anthony Martial. Avslutningen fra franskmannen var ikke perfekt, men tafatt keeperspill gjorde at spydspissen kunne feire likevel.

Ryan Yates trodde han hadde redusert kort tid før pause, men en omfattende VAR-sjekk viste at ballen var innom en offside-posisjonert Willy Bolys bein på vei inn i United-buret og målet ble dermed annullert.

Total dominans

United fortsatte der de slapp, og etter bare ti minutter var de på farten igjen. På delikat vis ble Antony satt alene med keeper av Bruno Fernandes. Brasilianeren maktet imidlertid ikke å overliste Hennessey i Forest-buret.

Rashford var nære ved å øke til 3-0 halvveis ut i omgangen. Innbytterne Alejandro Garnacho og Donny van de Beek kombinerte fint ned venstresida før sistnevnte slo inn mot Uniteds nummer 10. Avslutningen ble imidlertid stoppet av Hennessey.

FESTFOTBALL: Fred feirer etter å ha fastsatt resultatet til 3-0. Foto: Phil Noble / Reuters / NTB
FESTFOTBALL: Fred feirer etter å ha fastsatt resultatet til 3-0. Foto: Phil Noble / Reuters / NTB Vis mer

På tampen ble det brasiliansk festfotball da Casemiro sendte landsmann Fred alene på kloss hold. Midtbanespilleren gjorde ingen feil og banket inn 3-0.

- Fantastisk av Casemiro! sa Tjærnås i kommentatorbua.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer