Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Et vanvittig godt utgangspunkt

U21-gutta slapp unna med ettmålstap i Frankrike.

FORTSATT MULIGHETER: Håvard Nielsen og de norske U21-gutta leverte en god kamp mot forhåndsfavorittene Frankrike i kveld, og har fortsatt sjansen til å nå EM-sluttspillet i Israel neste sommer.
Foto: CHARLY TRIBALLEAU / AFP / NTB scanpix
FORTSATT MULIGHETER: Håvard Nielsen og de norske U21-gutta leverte en god kamp mot forhåndsfavorittene Frankrike i kveld, og har fortsatt sjansen til å nå EM-sluttspillet i Israel neste sommer. Foto: CHARLY TRIBALLEAU / AFP / NTB scanpix Vis mer

• FRANKRIKE U21 - NORGE U21 1-0

LE HAVRE (Dagbladet): Norge tapte 1-0 borte mot Frankrike i den første av to playoffkamper til EM neste sommer. Det er et resultat trener Per Joar Hansen er fornøyd med.

- Vi har i hvert fall skaffet oss et vanvittig godt utgangspunkt med 1-0 her, sier Per Joar Hansen.

- Er du mer optimistisk nå enn før kampen om å nå EM?

MÅLET: Her header Raphael Varane inn 1-0 mot Norge.
Foto: CHARLY TRIBALLEAU / AFP / NTB scanpix
MÅLET: Her header Raphael Varane inn 1-0 mot Norge. Foto: CHARLY TRIBALLEAU / AFP / NTB scanpix Vis mer

- Ja, jeg syns dette er et lag vi absolutt kan komme på talefot med, sier Hansen til Dagbladet.

På spillermøtet før U21-playoffen stresset trener Per Joar Hansen Frankrikes dødballer. Men etter en veldig oppløftende norsk start på Stade Océan i Le Havre, var det nettopp en fransk dødball som straffet Perrys gutter i førsteomgangen.

Grenier og Cabella tok en kort corner ingen av de norske U21-gutta hang med på, og på det påfølgende innlegget fra hjørnet av sekstenmeteren ble ballen stusset til en helt umarkert Raphael Varane på på bakerste stolpe.

Real Madrid-stopperen var selvfølgelig klinisk i avslutningen.

TETT KAMP: Franske Remy Cabella i duell med Harmeet Singh.
Foto: CHARLY TRIBALLEAU / AFP / NTB scanpix
TETT KAMP: Franske Remy Cabella i duell med Harmeet Singh. Foto: CHARLY TRIBALLEAU / AFP / NTB scanpix Vis mer

Før scoringen var det Norge som så ut som et av sommerens EM-lag, men derfra og ut omgangen tok Frankrike mer og mer over banespillet. Da dommeren sendte gutta i garderoben var pausen kjærkommen.

Heldige
Men U21-gutta har vist tidligere i denne kvalifiseringen at de er i stand til å snu kamper. Hansen lot de samme elleve få fortsette etter pausen og fikk nesten betalt ti minutter ut i omgangen.

Harmet Singh spilte Jo Inge Berget pent gjennom på kanten, men keeper Ahamada fikk slått det harde skuddet til corner.

Bare minutter senere kunne det stått 2-0 til Frankrike da Thomas Rogne felte Cabella på sju meter. Klar straffe, men Rogne slapp med skrekken.

Anti-apartheid-demonstrasjon
Et kvarter før slutt ble kampen avbrutt av seks demonstranter som tok seg inn på banen. Med banneret "Don't play for apartheid" og palestinske flagg, demonstrerte de mot at sommerens U21-EM skal arrangeres i Israel.

Hvem av de to lagene som faktisk ender opp i det sluttspillet avgjøres i Drammen på tirsdag. Med bare 1-0 hjemme har Frankrike fortsatt alt å gjøre før returmøtet i Norge.

De norske U21-gutta viste både seg selv og de franske stjernene at de er i stand til å levere gode resultater på bortebane i Europa. Med positivt spill og stram struktur.

Setter Norge minst én av sjansene de skaper i Drammen kan det bli en riktig så hyggelig sommer for norsk fotball. For Per Joar Hansen er i hvert fall ikke i tvil om hva en eventuell kvalifikasjon vil bety for norsk fotball.

- Jeg tror hele landet vil få et løft av det. Det er noe vi kommer til å ha glede av i mange år, sier Hansen til Dagbladet.