- Et vanvittig skihopp

- Et vanvittig skihopp, sier landslagssjef Hroar Stjernen til Dagbladet.no om polakken Adam Malysz` 151,5 metershopp i 120-metersbakken i Willingen i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Alt stemte for den flygende polakken: Satsen, utgangen og lufta nede i bakken.

- I tillegg sto han på helt ned til dalen. Det var helt fantastisk å se på, sier Hroar Stjernen.

I fredagens lagkonkurranse satte Malysz (23) bakkerekord med 142 meter. Rekordhoppet i går, ni og en halv meter lenger enn den ett døgn gamle rekorden, vil gå inn i hopphistorien som et av tidenes beste skihopp.

- Malysz er forut for sin tid, akkurat som Bjørn Wirkola og Torgeir Brandtzæg var det på 1960-tallet. At han ikke vant igjen i går, skyldtes førstehoppet på 128 meter. Seirende Ville Kantee hadde også et brutalt sistehopp i går på 146 meter, sier en imponert landslagssjef Hroar Stjernen.

De som ikke imponererer før VM, er de norske hopperne. I dagens verdenscuprenn ble Olav Magne Dønnem beste nordmann på 17. plass med hopp på 114,5 og 122,5 meter. Anders Bardal debuterte i verdenscupen med å bli nummer 28 etter hopp på 108 og 116,5 meter.

Tommy Ingebrigtsen kom ikke til finaleomgangen, og ble nummer 32. I prøveomgangen var Tommy blant de beste med et hopp på 135,5 meter med dårlig fart. I rennet misset han og landet på 106,5 meter.

RÅTT: Adam Malysz hoppet lang ned i "dalen" i Willingen, og slo sin egen bakkereokord med 9,5 meter. Nordmennene skuffet stort - igjen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer