Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Et veldig stolt øyeblikk for meg

Beckham rundet 100 - men Frankrike vant.

David Beckham var tilbake med det engelske flagget på brystet, og rundet 100 landskamper, men festen uteble da Frankrike vant 1-0,

Med onsdagens opptreden går Beckham inn i en svært eksklusiv klubb. Bare fire spillere hadde spilt 100 kamper for England før ham, og ingen av disse er lenger aktive.

- Jeg er veldig stolt over dette. Foreldrene mine er her i dag, sønnene mine er her i dag, og kona mi er her i dag. Dette er et veldig stolt øyeblikk for meg. Jeg ville bare få spille kampen, og det er en bonus at jeg startet, sa Beckham til SkySports.

Opp- og nedturer i fleng

Beckham debuterte på det engelske landslaget 1. september 1996, og har siden den gang opplevd flere opp- og nedturer enn noen annen nåværende spiller. Etter VM i 1998 ble han bokstavelig talt hengt ut etter et rødt kort mot Argentina. Flere steder i det fotballgale landet hang det dukker med Beckhams trøye nummer sju med løkke rundt halsen.

Men Beckham spilte seg tilbake i engelskmennenes hjerte, mye takket være flere viktige frisparkmål. I 2000 ble han kaptein, og under Sven-Göran Erikssons ledelse var han fast inventar.

- Det har vært høyder og det har vært nedturer, men takket være fansen er jeg her ennå. Fansen betyr alt, og jeg vil takke dem. Jeg vil takke mange mennesker, men særlig fansen, sa Beckham.


Droppet av McClaren

Men da Steve McClaren tok over som engelsk landslagstrener i 2006 annonserte han med en gang at Beckham var ferdig på landslaget. Etter en middelmådig EM-kvalifisering måtte McClaren imidlertid bite i det sure eplet og tilbakekalle midtbanespilleren.

Etter Beckhams comeback ble han hyllet som nasjonens frelser, men England klarte uansett ikke å ta seg til sommerens mesterskap.

Dermed måtte McClaren gå, men Beckham overbeviste også arvtakeren Fabio Capello om at han var god nok for laget, og onsdag startet italieneren med Beckham på banen.

STÅENDE APPLAUS: David Beckham fikk stående ovasjoner da han ble byttet ut med David Bentley etter 62 minutter. - Jeg beviste at jeg er i form, jeg var bedre enn jeg trodde, sa Beckham etter jubileumskampen. Foto: AFP
STÅENDE APPLAUS: David Beckham fikk stående ovasjoner da han ble byttet ut med David Bentley etter 62 minutter. - Jeg beviste at jeg er i form, jeg var bedre enn jeg trodde, sa Beckham etter jubileumskampen. Foto: AFP Vis mer

Midtbanespilleren involverte seg med en gang på høyrekanten, og kom med flere gode innlegg i første omgang, som var preget av at det ikke var en viktig kamp.

Etter en halvtime kom imidlertid sjansen, og det var Frankrike som fikk den. Englands keeper David James felte Nicolas Anelka, og Franck Ribery var sikker fra krittmerket.


Dermed ledet Frankrike 1-0 til pause.

Etter 62 minutter på banen ble Beckham byttet av til fordel for Morten Gamst Pedersens lagkamerat i Blackburn, David Bentley.

- Jeg er sta og vil fortsette å spille, men ting kan endre seg. Men jeg vil fortsette i mange år, og forhåpentligvis kan jeg gjøre det. Jeg beviste at jeg er i form, jeg var bedre enn jeg trodde, sa Beckham.


Hyllet av Pelé

Blant dem som hyllet Beckham i timene før han fikk sin 100. kamp var den brasilianske legenden Pelé.

- Når vi snakker om store spillere, er det ikke lett å finne en spiller som er bra på banen, og et forbilde utenfor. Men det er Beckham, sa brasilianeren.

- Han er en av spillerne jeg alltid ville hatt i laget. Fordi han er en smart spiller, sa Pelé.

David Beckham regnes som fotballhistoriens største ikon, mye takket være den ekstravagante livsstilen utenfor banen.

(NTB)

<B>PÅ PLASS:</B> Beckhams mor, søster og kone var selvsagt til stede da gromgutten nådde 100 landskamper for England.
<B>RIBERY AVGJORDE:</B> David James felte Anelka, Frankrike fikk straffe, og Frank Ribery scoret kampens eneste mål fra krittmerket.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media