Et VM for de feige

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

VM ER I FERD med å bli de forsiktiges mesterskap. England, Danmark og Sveriges mesterskap. Kall dem gjerne feige. Og primitive. Og destruktive. Akkurat som disse nasjonene kalte Norge da vi forsvarte oss klokt og risikofritt til en viss suksess på dette nivået.

England, Danmark og Sverige har spilt en fotball som ikke appellerer til så mange andre enn patriotene - inkludert mange av oss nordmenn. Fordi vi har et både geografisk og sportslig fellesskap med disse landene. Og fordi vi bedre enn noen andre fotballnasjoner vet hvordan det er å forholde seg til motstandere som i utgangspunktet er bedre enn oss.

LIKEVEL FØLES det bare rett og rimelig å dele ut noen sårende karakteristikker til nasjonene som i sterkest grad har kritisert de norske fotballframgangene de siste årene. Ikke minst fordi vi de siste dagene har hørt fra både dansk og svensk hold at det kan være lurt å dyrke «Drillos-stilen» i jakten på avansement i VM. Og fordi det har vist seg også i praksis.

ENGLAND HAR SPILT tre middels kamper. I den viktigste var de litt bedre enn Argentina. De har scoret to mål. På straffe og på corner. England har ikke annet å vise til enn en brukbar defensiv trygghet og en gørr kjedelig resultatrekke: 1- 1, 1- 0 og 0- 0.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer